Danske film triumferer på stor, amerikansk indie-festival

Danske film triumferer på stor, amerikansk indie-festival

’Virgin Mountain’ og ’Bridgend’ blev de helt store vindere på den amerikanske indie-festival Tribeca Film Festival i New York, hvor de delte hovedpriserne mellem sig: ’Virgin Mountain’ vandt for bedste film, skuespiller (Gunnar Jónsson) og manuskript (Dagur Kári), ’Bridgend’ for bedste skuespillerinde (Hannah Murray), fotografering (Magnus Jønck) og klipning (Oliver Bugge Cotté).

Hvor ’Bridgend’, et lyrisk drama om en bølge af selvmord i en walisisk by, er instrueret af den pæredanske debutant Jeppe Rønde, står islandsk-danske Dagur Kári (‘Voksne mennesker’) bag ’Virgin Mountain’, et bittersødt portræt af et barnligt sind fanget i en granvoksen krop. Kári slår til daglig sine folder på Den Danske Filmskole, hvor han leder instruktørlinjen.

Også i dokumentarfilmkategorien blafrede Dannebrog øverst, da Camilla Nielsson hjemtog hovedprisen for ’Democrats’ om Zimbabwes turbulente politiske landskab.

Tribeca-festivalen blev stiftet af blandt andre Robert De Niro som et forsøg på at samle New York efter 11. september 2001. Siden har den vokset sig til en af USA’s førende indie-festivaler.

Læs også: ’Bridgend’ / Anmeldelse

Læs også: ’Virgin Mountain’ / Anmeldelse

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af