Jon Stewart forsvarer Trevor Noah efter kontroversielle tweets

Jon Stewart forsvarer Trevor Noah efter kontroversielle tweets

I sidste uge udpegede Comedy Central overraskende den hidtige fake news-reporter Trevor Noah som Jon Stewarts efterkommer’The Daily Show’, og det varede ikke længe, før den sydafrikanske komiker fik sin nye position i offentlighedens søgelys at føle. Således gik nogle fans på opdagelse i Noahs Twitter-historik og gravede en række angiveligt antisemitiske og misogynistiske tweets frem.

Alverdens anklager er siden haglet ned over den kommende ‘The Daily Show’-vært, men i mandagens udgave af talkshowet forsvarede Jon Stewart sin afløser.

»Uden at tøve kan jeg sige, at Trevor Noah vil opnå jeres tillid og respekt… eller ikke vil gøre det«, sagde han. »Ligesom jeg opnåede jeres tillid og respekt… eller ikke gjorde det«.

»Jeg håber, at I vil give Trevor Noah chancen for at opnå denne tillid og respekt. I min erfaring er han en utrolig hensynsfuld, intelligent og sjov mand. Giv ham tid, og I vil ikke fortryde det«.

I de omtalte tweets skrev Noah blandt andet:

»Bag enhver succesfuld milliardærrapper står en dobbelt så rig jødisk mand«.

»Var tæt på at køre en jødisk dreng over, der krydsede gaden. Han så sig ikke for, men jeg ville stadig have haft dårlig samvittighed i min tyske bil!«

»’Åh ja, det er weekend. Folk vil drikke sig fulde og tro, at jeg er sexet!’ – fede tøser overalt«.

Noah forsøgte i sidste uge selv at dæmpe Twitter-furoren: »At reducere mine holdninger til en håndfuld mislykkede jokes er ikke en sand afspejling af min karakter eller udvikling som komiker«.

Det vides endnu ikke, hvornår Trevor Noah overtager værtsrollen på ’The Daily Show’, men det bliver inden, året er omme.

Læs også: 10 af Jon Stewarts bedste øjeblikke som ‘The Daily Show’-vært

Læs også: Se de jobs, Jon Stewart har afslået

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af