Officielt: Trevor Noah afløser Jon Stewart som ’The Daily Show’-vært

Officielt: Trevor Noah afløser Jon Stewart som ’The Daily Show’-vært

Comedy Central har langt om længe fundet Jon Stewarts afløser: Den hidtidige fake news-korrespondent Trevor Noah bliver ny ’The Daily Show’-vært.

Tidligere i dag skrev vi, at Noah var frontløberen i kapløbet om at afløse Stewart, og nu har Comedy Central offentliggjort hans store forfremmelse. Et kæmpe karriereskridt for den relativt uprøvede komiker, der hidtil blot har tre optrædener på ’The Daily Show’ under bæltet. Selv var han da også overrasket over nyheden.

»I de første par timer havde jeg svært ved at tro det«, sagde han til The New York Times over en telefonlinje fra Dubai. »Jeg havde brug for en stærk drink, men jeg befinder mig et sted, hvor man ikke rigtig kan få alkohol«.

Comedy Centrals præsident Michelle Ganeless begrundede valget af Noah i en pressemeddelelse: »Trevor Noah er et kæmpe talent. Han har et unikt og indsigtsfuldt perspektiv, og vigtigst af alt er han modbydeligt sjov. Han har et stort internationalt følge og kommer til at eksplodere i USA«.

Ej heller Jon Stewart var sen til at rose sin efterfølger: »Jeg er begejstret på vegne af showet og Trevor«, sagde han, ligeledes i en pressemeddelelse. »Han er en forrygende komiker og et kæmpe talent, som vi har elsket at arbejde med«.

Trevor Noah blev ansat på ’The Daily Show’ i december sidste år. Inden da optrådte han både i Jimmy Fallons ’The Tonight Show’ og David Lettermans ’The Late Show’, ligesom han turnerede med et par standup-shows.

Noah har en sort, sydafrikansk mor og en hvid, schweizisk far, og han behersker seks forskellige sprog. Han har et stærkt internationalt udsyn, og hans komik kommenterer ofte på racespørgsmål med afsæt i hans egen opvækst. Med sin forankring i en fremmed kultur er han i stand til at betragte USA’s særheder udefra med stor satirisk skarphed. I sin første optræden på ’The Daily Show’ sagde han således følgende:

»Jeg troede aldrig, at jeg ville være mere bange for politiet i USA end i Sydafrika. Det gør mig næsten nostalgisk omkring forholdene derhjemme«.

Comedy Central har endnu ikke løftet sløret for, hvornår værtsskiftet foretages, men det bliver med sikkerhed i løbet af i år. Se et par af Noahs glansstunder på ’The Daily Show’ herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: 10 af Jon Stewarts bedste øjeblikke som ‘The Daily Show’-vært

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af