Trailer: Russell Brand rister bankverdenen i ’The Emperor’s New Clothes’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Michael Winterbottom. Medvirkende: Russell Brand. Dansk premiere uvis.

1) Russell Brand fik et bragende gennembrud på det store lærred med sin ubetalelige birolle som Aldous Snow i ’Forgetting Sarah Marshall’, men siden har det været sparsomt med de mindeværdige roller. Skuespilleren har i de seneste år primært gjort sig som aktivist med en glødende agenda om at spidde kapitalismens højborge, hvor fede mænd i jakkesæt suger moneterne ud af den arme mand på gaden. Brand udgav sidste år en bog om emnet med titlen ’Revolution’, og nu sætter han alle sejl til i dokumentaren ’The Emperor’s New Clothes’, en sydende hudfletning af den britiske bankverdens bedøvende ligegyldighed over for alt andet end deres egen pengepung.

2) Dokumentarfilmens titel refererer til den kollektive indifferens over for finansverdenens forbrydelser, og Brands erklærede mission om at løfte osteklokken og bringe mørkemændene frem i lyset skinner tydeligt igennem i traileren: Han fører an i larmende kampagner, konfronterer glubske bankmænd og holder foredrag for skolebørn, dem, der endnu har uskylden i behold. Det er som udgangspunkt et sympatisk projekt, men spørgsmålet er, om det kan oversættes til en god film? Brand flirter allerede i traileren med den overdrevne selviscenesættelse a la Michael Moore på sine dårlige dage.

3) Hvad der taler for, at ’The Emperor’s New Clothes’ er mere end et indigneret, men ureflekteret stunt, er, at Michael Winterbottom står bag roret. Det er svært at forestille sig, at den filmiske kamæleon bag så forskellige film som ’The Trip’, ’The Killer Inside Me’ og ’24 Hour Party People’ blot passivt har fulgt Brands selvpromoverende cirkus uden at hive et par sindrige tricks ud af ærmet. Hvorom alting er, bliver det næppe kedeligt, når Brand slipper helvedet løs i sit frontalangreb på »financial skullduggery« i samfundets top – uanset om ’The Emperor’s New Clothes’ har potentialet til at blive et varigt dokument over finanskrisens urimeligheder eller ej. Foruden traileren ovenfor kan du se et klip fra filmen herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Apatow, McCarthy, Russel Brand – Filmene, du skal glæde dig til på Sundance

Læs også: Se supermodel i traileren til Michael Winterbottoms ’The Face of an Angel’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af