Trailer: Se teaseren til dansk stortalents fandenivoldske debut ‘Eliten’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er sjældent, at en dansk filmmager drejer i en stor bue uden om hele filmetablissementet og bare gør det selv.

Men det er ikke desto mindre, hvad Thomas Daneskov har gjort. Han er en selvlært instruktør med ikke meget mere end en succesrig kortfilm (‘Ud, spring over, ind’) på bagen, og hans første spillefilm, ‘Eliten’, er lavet uden støtte fra de offentlige puljer, som ellers normalt er en forudsætning for, at en film bliver født.

‘Eliten’ får dansk premiere som en del af hovedkonkurrencen på CPH PIX, der starter i morgen. Den handler om en kunstnerkollektiv og først og fremmest forfatterspiren Carl, som midt i fester, sprut og damer finder sig selv i en identitetsmæssig deroute. Teaseren, som man kan se ovenfor, tager sig stemningsfyldt ud med sine sanselige billeder af fotograftalentet Jasper Spanning.

I en birolle ser vi Ali Sivandi, der allerede i ‘Ækte vare’ viste, at han som få formår at levere en rapkæftet replik.

‘Eliten’ vises under CPH PIX 10. april (Dagmar), 14. april (Dagmar) og 18. april (Empire).

Læs også: Fem små perler med store stjerner, du skal se under CPH PIX

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af