Vores forventninger til HBO’s kommende komedieserier

HBO stod bag sidste års bedste nye komedieserie, ’Silicon Valley’, og barsler for tiden med en lang række projekter i samme genre. Vi vurderer, om der er nye hit i vente.

the-brink (1)

 

1. ’The Brink’

Hvad er det?
’The Brink’ er blevet beskrevet som en sort komedie a la ’Dr. Strangelove’ med et stærkt nutidigt fokus. Serien udstiller den farceagtige, amerikanske udenrigspolitik i fortællingen om en geopolitisk krise af så vildfarende karakter, at tredje verdenskrig truer.

Stærke navne indtager de bærende roller – Tim Robbins, Jack Black samt Pablo Schreiber (’The Wire’, Pornstache i ’Orange is the New Black’) – mens pilotafsnittet instrueres af ’Meet the Parents’- og ’Austin Powers’-instruktøren Jay Roach.

Tror vi på det?
En sort, fatalistisk komedieserie om amerikansk udenrigspolitik pirrer naturligt interessen, for den vestlige verdens bannerfører har ikke just formået at sprede forsoning og samhørighed uden for landets grænser. Og mon ikke der er blevet plads til mindst et par veldrejede drone-jokes i ’The Brink’?

Det er opløftende, at seriens skabere fremhæver Kubricks ’Dr. Strangelove’ og Altmans ’MASH’ som forbilleder, for det er komedier med alt andet end pik og patter på hjerte. Her udspringer komikken fra skarpe observationer omkring den politiske situation.

Spørgsmålet er, om pilotafsnittets instruktør Jay Roach formår at udstikke et holdbart fundament for serien. Roachs tidligere bedrifter – ’Meet the Parents’, ’Austin Powers’ og senest den forglemmelige ’The Campaign’ – har trods glimt af ubetalelig komik ikke ligefrem skiltet med instruktørens satiriske blik.

sex and the city

 

2. ’Divorce’

Hvad er det?
Sarah Jessica Parker var med til at definere HBO som førende tv-serie-producent med hitserien ’Sex and the City’, og nu vender skuespillerinden tilbage i kabelstationens folder med ‘Divorce’, en halvtimes komedieserie om en langstrakt skilsmisse.

Parker spiller Frances, der fra den ene dag til den anden tager sit liv op til drastisk revision og beslutter sig for at forlade sin husbond, spillet af Thomas Haden Church. Frances’ drøm om frigørelse fra hverdagslivets lænker viser sig dog svær at realisere.

Pilotafsnittet er skrevet af Sharon Horgan (’Catastrophe’), mens Jesse Peretz (’Our Idiot Brother’) instruerer.

Tror vi på det?
Tja, det er svært at skyde forventningerne helt i vejret. Peretz har tidligere bevist sig som en kompetent iscenesætter af kvindecentreret dramedy med hele 12 afsnit af ’Girls’ under bæltet (selv om det nok er svært at skabe kunstneriske revolutioner i Lena Dunhams kreative one-man-show). Horgan kan derimod ikke prale af et opsigtsvækkende bagkatalog som manusforfatter, da hun primært har stået bag undseelige tv-film og -serier.

Spørgsmålet er, om ’Divorce’ forfalder til fnidder og fjant, eller om den rent faktisk er i stand til at kombinere situationskomikken med en vedkommende, melankolsk grundtone i fortællingen om overgangsalderens udfordringer. Det ville klæde Sarah Jessica Parker at kradse lidt i den blankpolerede facade.

eastbound

 

3. ’Vice Principals’

Hvad er det?
En komedieserie om et par viceinspektører på Lincoln High skabt af ’Eastbound & Down’-duoen Danny McBride og Jody Hill. McBride spiller selv seriens skilsmisseramte hovedkarakter Neal Gamby, der står for at opretholde disciplin på skolens gange, mens Walton Goggins får sin første regulære komedierolle som viceinspektør med ansvar for studieplanen.

Goggins opnåede i 2011 en Emmy-nominering for sin rolle i ’Justified’, ligesom han brændte igennem som dæmonisk sydstatssvin i Tarantinos ’Django Unchained’ (han er også på rollelisten i instruktørens kommende ’The Hateful Eight’).

Tror vi på det?
Som formfuldendt komediemesterværk? Nej. Som underholdende crazy-komik ud fra hit & miss-devisen? Ja. Danny McBride er svingende som få, det ene øjeblik hysterisk morsom, det næste ulideligt usjov, og Walter Goggins er et ubeskrevet blad i komediesammenhæng.

Man kan håbe, at ’Vice Principals’ bliver en pendant til medskaber Jody Hills seneste spillefilm, ’Observe & Report’, der var lige så hylende morsom, som den var politisk ukorrekt.

sarah silverman

 

4. Sarah Silverman-show

Hvad er det?
Den endnu unavngivne Sarah Silverman-komedieserie har komikeren i rollen som en patologisk ærlig kvinde tynget af en midtvejskrise. Silverman er ikke mindst kendt for sit Comedy Central-show ’The Sarah Silverman Program’, der kørte fra 2007-10, mens hun tidligere har slået sine folder på HBO med ’We Are Miracles’, en comedy special, der indbragte hende en Emmy-statuette.

Pilotafsnittet er skrevet af Lucy Prebble, der primært gør sig som forfatter på den britiske teaterscene, men også har begået den ’Sex & the City’-inspirerede tv-serie ’Secret Diary of a Call Girl’.

Tror vi på det?
Sarah Silverman har det med at sætte sit tydelige præg på alt, hun rører ved, så hvor man sætter forventningerne til hendes HBO-show, afhænger i høj grad af ens forhold til komikeren. Hun balancerer ofte på en knivsæg mellem det herligt provokerende og enerverende i sin kontroversielle behandling af tabuiserede temaer.

issa rae

 

5. ’Insecure’

Hvad er det?
Issa Rae brød igennem med webserien ‘The Misadventures of Awkward Black Girl’, og dømt ud fra beskrivelsen af hendes kommende HBO-komedieserie fortsætter hun her i samme spor. ’Insecure’ skildrer således de akavede oplevelser og racerelaterede udfordringer i en moderne afroamerikansk kvindes liv.

Hvor Issa Rae nok ikke ringer mange klokker herhjemme, er det mere opsigtsvækkende, at den nyslåede talkshowvært Larry Wilmore er medforfatter. I ’The Nightly Show’ på Comedy Central har Wilmore understreget sit talent for at satirisere over det amerikanske samfund fra et afroamerikansk perspektiv.

Tror vi på det?
Vi byder det i hvert fald velkommen: Det er en forfriskende tendens i både film- og serieland, at skarpe sorte stemmer gradvist rykker ved den kridhvide dominans. Foruden den hyperpopulære semisoap ’Empire’ har ’Black-ish’ for nyligt vist vejen med en humanistisk håndtering af de aktuelle racespændinger i det amerikanske samfund, og man kan kun håbe, at ’Insecure’ følger trop. Raes talent kan man i hvert fald ikke anfægte.

Pain-and-Gain-wahlberg-rock

 

6. ‘Ballers’

Hvad er det?
Hollywoods machomænd har samlet sig om denne dramaserie om en række nuværende og tidligere NFL-stjerner. Dwayne ’The Rock’ Johnson spiller hovedrollen som den pensionerede stjerne Spencer Strasmore, Peter Berg (’Friday Night Lights’, ’Lone Survivor’, ’Battleship’) har instrueret pilotafsnittet, og Mark Wahlberg er med på producerholdet. Derudover spiller Denzel Washingtons søn, John David Washington, en spirituelt anlagt atlet på toppen af sin fysiske formåen.

Tror vi på det?
Vi vil så gerne! Berg skabte et glimrende lillebyportræt med udgangspunkt i highschool-football i ’Friday Night Lights’, mens Wahlberg havde en stor andel i ’Entourage’, der var glimrende underholdning i hvert fald et par sæsoner eller tre.

Så tør man håbe på en velfungerende blanding af de to serier? Ikke at dømme ud fra Berg, Johnson og Wahlbergs nyeste meritter. Bergs seneste film, den kvalmende ensidige ’Lone Survivor’, reducerede den afghanske fjende til gemene skydeskiver for amerikanske krigsheltes retskafne patroner, mens Johnson og Wahlberg senest slog pjalterne sammen i Michael Bays bodybuilder-blockbuster ’Pain & Gain’, hvor de straffede jern og tyllede proteindrinks. En sund portion skepsis over for ’Ballers’ er på sin plads.

Læs også: Vores forventninger til HBO’s kommende dramasatsninger

Læs også: Jack Black tager til high school-reunion i Sundance-komedien ‘The D-Train’

Læs også: Mark Wahlberg vil lave en ‘Boardwalk Empire’-film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af