‘Broad City’ sæson 1 & 2

‘Broad City’ sæson 1 & 2

Meget har ændret sig, siden Carrie i ’Sex and the City’ var ved at dø af skam, fordi hun slog en lille prut i Mr. Bigs selskab.

For de to selvudnævnte slacker jewesses i den Amy Poehler-producerede komedieserie, baseret på webserien er samme navn, er der nemlig ikke noget, der hedder oversharing eller #TMI.

De approprierer en grænseoverskridende gross-out-humor, der førhen har været forbeholdt mænd, og i ét og samme afsnit omtaler Ilana sig selv som doodoo-ninja med stolthed i stemmen, mens Abbi indrømmer at have skidt i en sko. Ja, der er meget fokus på fæces i serien, men den infantile toilethumor tjener faktisk et formål: Den forsvarer kvinders ret til at være akkurat lige så ulækre, luddovne og liderlige som drengerøvene.

Selv om serien foregår i New York og har to kvinder i 20’erne som omdrejningspunkt, står den også i stærk kontrast til de snotforkælede, selvoptagede tøser i ‘Girls’. Abbi arbejder med at fjerne pubeshår og opkast i et fitnesscenter, og Ilana bruger sin tid i et Sweetdeal-lignende firma, hvor hun ikke engang gider lade, som om hun arbejder.

Uden at være snerpet eller særligt fornuftig fungerer Abbi alligevel som seriens ‘straight man’, der får vanvittigt sjovt modspil af den hæmningsløse Ilana. Hvor Abbi sætter post-its på sin dildo, så hun husker at onanere, har Ilana i bedste ’The Wire’-stil en burner-telefon, som hun kun bruger til dickpics.

De to har en kemi og indforstået omgangstone, der føles utroligt ægte. Det skyldes selvfølgelig, at de spiller mere eller mindre outrerede versioner af sig selv. Men det er også et resultat af den vægt, som serien lægger på det smukke ved venskabet. Der hersker en hoes before bros-stemning i ’Broad City, som er forfriskende i en tid, hvor de fleste er blevet trætte af de surmulende frenemies i ‘Girls’.

‘Broad City’ er en kras og kærkommen kærlighedserklæring til rigtige veninder – dem, der sætter en hel dag af til at finde din telefon, fordi en sød fyr har sagt, at han vil skrive. Den er frækt skrevet, stærkt spillet, og så bliver den bare eksponentielt bedre og bedre og bedre for hvert eneste afsnit.


Kort sagt:

Bedst som du troede, du var fed up med unge newyorkertøser, kommer Ilana og Abbi stormende ind i dit liv – en slackerduo, der har som mission at redde over-privilegerede børn fra at blive røvhuller som voksne, og som slår endegyldigt søm i girls-don’t-poop-myten.

Læs også: 12 kvindelige tv-stjerner, der fortjener det store filmgennembrud

Læs også: ‘Broad City’-pigerne skal lave deres første film

Tv-serie. Hovedforfatter: Illana Glazer, Abbi Jacobsen . Medvirkende: Ilana Glazer, Abbi Jacobsen, Hannibal Buress, John Gemberling. Spilletid: 10 afsnit á 30 min. . Premiere: Sæson 1 kan ses på Comedy Central Danmark, sæson 2 på Comedy Central US
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af