De ti bedste Downey Jr.-citater fra ’The Avengers’-presseturen

Robert Downey Jr. har været i vælten under pressekampagnen til ’The Avengers: Age of Ultron’. Først forlod han et Channel 4-interview, da journalisten Krishnan Guru-Murthy tværede rundt i fortidens dæmoner , senere blev han beskyldt for racisme på baggrund af sine kommentarer om ’Birdman’-instruktøren Alejandro González  Iñárritu, og til sidst kritiserede han amerikansk independent-film i stærke vendinger.

Vi har samlet de ti mest opsigtsvækkende Downey Jr.-citater fra de forgangne ugers ’The Avengers’-pressetur.

1. Til Channel 4-intervieweren Krishnan Guru-Murthy, inden han forlod interviewet i utide
»Du virker okay. Det er bare ved at blive lidt Diane Sawyer-agtigt herinde«.

2. Da han blev bedt om at forklare sin exit
»Jeg hader antagelsen om, at fordi man sætter sig ned til et interview, så skal man forulempes, som var man en børnelokker, der stiller op som borgmester«.

3. Da han blev bedt om at forklare sin exit – igen
»Jeg kendte ikke engang fyrens navn, men jeg ved, han lavede det samme lort over for [Quentin] Tarantino, og Tarantino blev i sin stol og svinede ham i fem minutter«.

4. Og mere interview-exit
»Fremover bliver jeg nødt til at give mig selv tilladelse til at sige, ‘det her er sandsynligvis en syfilistisk parasit, som jeg bliver nødt til at tage afstand fra’. Ellers bliver jeg nok nødt til at lægge hånd på nogen, og så har vi først en rigtig historie«.

5. Om ‘Birdman’-instruktør Alejandro González Iñárritus udtalelse om de seneste års superheltefilm som »kulturelt folkemord«
»Hør, jeg respekterer ham helt vildt, og at han er i stand til at formulere et udtryk som ’kulturelt folkemord’, når hans modersmål er spansk, vidner blot om, hvor kvik han er«.

6. Som svar på efterfølgende beskyldninger om, at hans udtalelse var racistisk
»Hvis man ser det i den rette kontekst, var det ment som et kompliment«.

7. Om at takke nej til at spille hovedrollen i ‘Gravity’
»Det, jeg kan sige, er, at vi lavede en test med en ny slags multisfærisk kamera-ting… da jeg var med på [testoptagelserne], gik der omkring tyve minutter, før jeg sagde: ’Det her er sindssygt. Hvor langt er der igen?’ De sagde, at der var omkring to til fire timer tilbage, hvorefter jeg sagde ’nej, der er ikke’«.

8. Om ikke at sige ja til indie-film
»Nogle gange er det de små film, der tager mest energi ud af dig, fordi [filmmagerne] siger, ’hey, mand, vi er lige et par dage efter planen. Tror du, du kan blive her på din fødselsdag og så komme tilbage den fjerde juli? Og i øvrigt… kan du betale for forplejningen? Og, hey, mand, i øvrigt, når vi kommer til Sundance, kan vi så bare sætte dig i en stol og få dig til at sælge filmen i seks dage i træk, så vi kan tjene 180 dollars, når den åbner i biograferne?«

9. Om indie-instruktører
»I virkeligheden er de fleste af dem lamme og uerfarne«.

10. Om at være skuespiller
»Mit arbejde er min måde at være høj på nu. Jeg har ikke brug for andet«.

Læs også: Robert Downey Jr.’s komiske glansstunder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af