Interview: 10 hurtige til Danica Curcic

Hun er aktuel som Trine Dyrholms kæreste i ’Lang historie kort’. Her giver hun Socialdemokraterne et rap over fingrene og afslører, hvilket ord hun bruger alt for meget.
Interview: 10 hurtige til Danica Curcic

1. Hvem skulle spille dig i en film om dit liv?
»Sikke et absurd spørgsmål, haha! Jeg tænker umiddelbart Juliette Lewis, som tiltaler mig meget som skuespiller. Jeg kan virkelig godt lide hendes skæve energi«.

2. Hvilken filmklassiker ville du selv gerne have medvirket i?
»’Bonnie og Clyde’, som er en af mine yndlingsfilm. Og også gerne Marlene Dietrichs ’Der Blaue Engel’ og ’Cabaret’ – sådan en god gang Sally Bowles, det kunne jeg altså godt kaste mig ud i!«

3. Hvilken Hollywood-skuespiller ville kunne reducere dig til en rystende fangirl?
»For 10 år siden havde det selvfølgelig været Leonardo DiCaprio, ingen tvivl. I dag vil jeg nok sige Joaquin Phoenix, Javier Bardem og Daniel Day-Lewis – de gode gamle drenge. Der ville jeg nok blive helt sådan ’hiiii!’ (spærrer øjnene op, blinker med dådyrvipperne og smiler et blændende tandpastasmil, red.)«.

Danica Curcic Lang historie kort

(‘Lang historie kort’)

4. Papirbøger eller iPad?
»Helt klart papirbøger. Jeg elsker at læse og er sådan én, der understreger ting i mine bøger. Alle mine bøger er fyldt med streger under passager og guldkorn, jeg synes, jeg skal huske til senere. Jeg har det fra min morfar, som også understregede alt. Den sidste bog, jeg læste, var Daniel Denciks (instruktør af den kommende ’Guldkysten, som Curcic medvirker i, red.) ’Anden person ental’, og den var meget hjerteskærende«.

5. Hvem eller hvad gør dig pinlig berørt?
»Dansk Folkeparti. Ugæstfrihed. Hele indvandrerfrygten synes jeg er enormt pinlig. Det samme med Socialdemokratiets slogan ’Kommer du til Danmark, skal du arbejde’. Jeg forstår jo godt, hvad de mener, men det lyder, som om man går ud fra, at folk ikke vil arbejde«.

6. Hvilken serie kan du ikke få nok af?
»Jeg er faktisk rigtigt dårlig til at se serier. Det sidste, jeg så, var lidt af ’Breaking Bad’. Jeg begyndte også på ’House of Cards’ og ’Girls’, men jeg er dårlig til at følge en serie, fordi jeg er så rastløs af natur. Serier kræver virkelig commitment, men jeg må komme ind i kampen, for jeg ved, jeg bør få set nogle af dem. ’Six Feet Under’ var den sidste serie, jeg så fra start til slut, dengang den gik. Jeg var helt væk i den!«

Danica Curcic Trine Dyrholm

(‘Lang historie kort’)

7. Hvilket ord bruger du alt for meget?
»Så. Som i ’ meget’ eller ’ vildt’. Det er bare irriterende at høre på!«

8. Hvem er din største fiktive helt/heltinde?
»Indiana Jones! Og så er seje Ronja Røverdatter lidt af en barndomsheltinde for mig. Ronja og Indy«.

9. Hvilken film har fået dig til at fælde en tåre?
»’The Broken Circle Breakdown’. For satan da. Den film vil jeg tude over, hver gang jeg ser den – og få lyst til at jamme musik bagefter. Den er så stærk«.

10. Hvilken film får dig altid til at dø af grin?
»’Ace Ventura’ og ’Dum og dummere’ er bare toppen. Altid. Jeg er kæmpe fan af Jim Carrey«.

Læs også: Anmeldelse af ‘Lang historie kort’

Læs også: Danica Curcic – »Jeg skal blive bedre til at fejre successen«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af