’Irrational Man’: 10 forrygende Woody Allen-citater fra pressekonferencen i Cannes

Woody Allen var i sit es efter verdenspremieren på sin nye film, ’Irrational Man’, i Cannes. Med vanlig sans for mindeværdige one-liners stavede han livets meningsløshed ud – og begræd sin beslutning om at instruere en tv-serie for Amazon.
’Irrational Man’: 10 forrygende Woody Allen-citater fra pressekonferencen i Cannes

1. Om at få det bedste ud af sine skuespillere:
»Du ansætter bare dygtige folk, og så sørger du for ikke at forkludre det for dem«.

2. På spørgsmålet om hvilken af sine film, han helst ville optage igen:
»Hvis jeg kunne optage alle mine film igen, ville jeg gøre det. Jeg ser aldrig mine film igen, for jeg ville bare opdage, hvad jeg havde gjort forkert, og hvor elendige de er«.

3. Om premieren på sin næste film:
»Den kommer ikke til at være i hovedkonkurrencen på Cannes, for jeg kan ikke lide at konkurrere«.

4. På spørgsmålet om han nogensinde har overvejet at dræbe nogen:
»Det gør jeg i dette øjeblik!«

5. Om ‘Irrational Man’s titel og tematik:
»Folk tager irrationelle beslutninger. Nogle vælger for eksempel at tro på en gud og på, at de kommer i himlen. Det er en vanvittig tanke«.

6. Om sin casting af Parker Posey, der også var til stede på pressemødet:
»Jeg ville gerne arbejde med Parker Posey, fordi jeg godt kunne lide navnet Parker Posey. Jeg havde altid drømt om at gå ind på et set og spørge: ’Hvor er Parker Posey?’«

7. Om sin kommende Amazon-serie:
»Det var en katastrofal fejltagelse. Jeg lider virkelig. Jeg skulle aldrig have sagt ja. Jeg troede, det ville være let at spytte seks afsnit af en halv time ud, men det er det ikke. Det er meget, meget hårdt. Jeg er ikke god til det, og jeg ved ikke, hvad jeg laver. Jeg ser ikke tv-serier overhovedet. Jeg forventer, at det bliver en kosmisk ydmygelse, når den udgives«.

8. Om livets meningsløshed:
»Vi kommer alle til at ende i en ulykkelig situation en dag – den samme situation, men en slem en. Som kunstner forsøger du at forklare, hvorfor livet er værd at leve, hvorfor det har mening. Det kan du ikke gøre uden at være uærlig, fordi livet har ingen mening. Vi lever i et univers af tilfældigheder, og alt, du skaber og gør, vil forsvinde, Jorden vil forsvinde, solen vil brænde ud. Det er ekstremt svært at sælge meningen med livet«.

9. Om sin store produktivitet:
»At lave og se film flytter fokus fra min død, min krops forrådnelse og tanken om, at jeg bliver gammel en dag i den meget fjerne fremtid«.

10. Om sine uforløste kunstfilmsambitioner:
»Jeg ville gerne være en seriøs filmmager, men der har aldrig været nogen, der ville give mig penge til at lave en alvorlig film. De ville have, at jeg skulle være sjov. Jeg var kedelig at være sammen med, da jeg var ung. Jeg var meget seriøs. Hvis jeg selv havde kunnet bestemme, ville jeg have lavet den ene tunge film efter den anden«.

Læs også: Trailer: Emma Stone og Joaquin Phoenix har en forbud romance i Woody Allens ‘Irrational Man’

Læs også: Woody Allens bedste film fra 10 til 1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af