Dansk manuskriptstjerne optager instruktørdebut på Roskilde Festival i dag

Rasmus Heisterberg udgør sammen med Nikolaj Arcel lidt af en manuskriptsuperduo herhjemme. Sammen har de skrevet film som Arcels ‘Kongekabale’ og ‘En kongelig affære’, Niels Arden Oplevs ‘Mænd der hader kvinder’ og Mikkel Nørgaards ‘Fasandræberne’ – og så har de netop skrevet et amerikansk manuskript om Robert Kennedy til ingen ringere end Matt Damon.

Mens Arcel som udgangspunkt er instruktør, er Heisterberg uddannet manusforfatter, men nu krydser han også metier. Han skal nemlig instruerer filmen ‘I blodet’, som i dag, tirsdag, starter optagelser midt under Roskilde Festival.

Det virker passende, for filmen handler om unge københavnere, der forsøger at finde sig selv i en sommer med fester, flirt og flugt fra forpligtelserne. Hovedpersonen er den medicinstuderende Simon, der bliver spillet af det uprøvede kort Kristoffer Bech, og rundt om ham finder vi talenter som Elliott Hove, Aske Bang, Victoria Carmen Sonne og Mads Reuther.

Til Det Danske Filminstut siger Rasmus Heisterberg om projektet:

»Jeg har altid været fascineret af de identitetssøgende år, som vi går igennem i 20’erne. På den ene side er det en tid fuld af frihed, hvor alle døre står åbne, men samtidigt præges vi af forvirring og usikkerhed om, hvad alle mulighederne skal bruges til. (…) Jeg har altid haft lyst til at fortælle et drama, hvor de følelser blev sat på spidsen, og hvor karaktererne stod midt i den brydningstid«.

‘I blodet’ forventes at få premiere næste sommer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af