Efter den vilde ‘Game of Thrones’-slutning: Det siger folkene bag serien

SPOILERS ALERT: Hovedforfatterne, episodeinstruktøren og Kit Harington kommenterer på de chokerende hændelser i sæsonfinalen.
Efter den vilde ‘Game of Thrones’-slutning: Det siger folkene bag serien

1. Hovedforfatter D.B. Weiss til Entertainment Weekly:
»Død er død. Vi håber, at det står klart, efter man har set scenen, og hvordan den er skudt. Det burde stå ret klart, hvad der er sket, når du har set scenen. Det er ikke en ’hey, hvad skete der lige’-scene«.

2. Kit Harington til EW:
»Helt ærligt, jeg har aldrig fået noget at vide omkring seriens fremtid, men det her er den eneste gang, jeg har … Hvis situationen ændrer sig, så ved jeg det ikke. Den viden er kun i David Benioff, D.B. Weiss og George R.R. Martins hoveder«.

3. Harington til EW:
»Vi tog ‘the Tony Soprano walk’ (hvor en skuespiller får at vide, at hans karakter dør, red.), hvor Benioff og Weiss fortalte mig: ’Hør her, du er død, og sådan er det«.

4. Harington til EW:
»Jeg vidste, det ville ske. Jeg har ikke læst ’A Dance with Dragons’ (den femte bog i George R.R. Martins ’A Song of Ice and Fire’-serie, red.), men jeg har læst de andre bøger, og jeg har hørt, at det er det, der sker«.

5. Harington til EW:
»Jeg har fået at vide, at jeg er død. Jeg er død. Jeg kommer ikke tilbage i næste sæson. Det er alt, jeg kan fortælle dig«.

6. Afsnittets instruktør David Nutter til Deadline:
»Det er et ægte Julius Cæsar-moment«.

7. Nutter til Variety:
»Jeg kan eftertrykkeligt slå fast, at Jon Snow er død«.

8. George R.R. Martin i 2011:
»Hvis der er en ting, vi ved med sikkerhed, er det, at døden ikke nødvendigvis er permanent i ‘A Song of Ice and Fire’«.

9. Kit Harington til EW:
»Vi må respektere, hvad ‘Game of Thrones’ gør. Den behandler drama som det virkelige liv, hvor folk dør og ikke opnår de ting, vi troede, de ville gøre. Jeg synes, det er en af de stærkeste ting ved serien«.

10. Harington til EW:
»Jeg ved ikke, hvordan de kommer til at afslutte serien, men jeg synes, jeg forlod den i en glimrende sæson. Jeg tror, de bliver nødt til at runde af med tv-historiens mest episke slag«.

Læs også: ‘Game of Thrones’ sæson 5 afsnit 10 – stråler i sæsonfinalens ædle kunst

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af