‘Entourage’

‘Entourage’

I 2011 efterlod vi Vince, E, Drama, Turtle og Ari i en sødsuppe af kærlighedsklichéer om den eneste ene og familielykke – alt det, som HBO-serien forholdt sig så kærligt distanceret til i begyndelsen.

’Entourage’ startede som en homage til en ny form for lykke – drengegruppelykken – men serien blev voksen, hvilket både i fiktionen og virkeligheden jo som oftest er røvkedeligt. Særligt trist var det, at den kække drengerøvsjargon, som kendetegnede de glimrende første sæsoner, til sidst var på niveau med Dramas (og Kevin Connollys) manglende skuespiltalent.

Nu får vores venner en chance til, og vi springer fluks ind i handlingen seks dage efter seriens slutning. På fem minutter afvikler filmen med uventet kynisme de fleste af de monogame konklusioner, som sæson 8 ellers tegnede op.

Vince skal skilles, E og Sloan er gået fra hinanden (igen), og Ari dropper sin eksil og returnerer som direktør for et filmstudie. Den speedtalende, multitelefonbærende super-jødes første beslutning er at lade Vince instruere og spille hovedrollen i gigasatsningen ’Hyde’, en moderne fortolkning af ’Dr. Jekyll og Mr. Hyde’. Der er sågar blevet plads til Drama i en lille, men (ifølge ham selv) betydningsfuld rolle. Det lugter lidt af den gode gamle ’Medellin’-tid.

Filmen er en fanfilm, der spiller på alle de tangenter, som var med til at skabe en solid dyrkelse af serien. Det er en underholdende fest, hvor entouraget vanen tro boltrer sig i lækre biler, mere eller mindre motiverede kendisser (listen er uendelig) og letpåklædte kvinder. Samtidig er den fortsat uforskammet ublu i sin sexistiske objektivisering af det stærke køn, hvilket vil vække »helt sikkert«-udbrud fra fans og rynkede bryn hos mange andre.

Det generer, at forfatterne (Rob Weiss og instruktør Doug Ellin) ikke har finpudset nogle af de kejtede plotkonstruktioner, som serien også led under. Særligt påklistret føles Lloyds homovielse og Turtles martial arts-romance. Det er også en vanlig party spoiler, at E og Sloan skal gå fra hinanden, finde sammen og gå fra hinanden igen…

’Entourage’ har aldrig handlet om ’virkelige’ konflikter og romantisk parforholdslykke. Den handler om at feste med vennerne og nyde det vilde liv. Men selvfølgelig befinder vi os også i en verden, hvor en kvinde ser billedskøn ud efter en fødsel, og ecstasy er en opbyggelig vej til succes.

Det er i øvrigt vigtigt at blive biografen under rulleteksterne. Filmen gemmer på en ekstra godbid, der endegyldigt – og med lidt mere finesse end serien – runder fortællingen og festen af.


Kort sagt:
Den længe ventede film om vores elskede ’Entourage’ er delvist den værdige afslutning, som serien ikke fik. Til tider føles den som et påtaget cameo clusterfuck, men den lykkes med at påkalde fornemmesen af klassefest, hvor det viser sig, at de gamle venner – Vince, E, Drama, Turtle og Ari – stadig har den charme, der fik os til at holde af dem i første omgang.

Spillefilm. Instruktør: Doug Ellin. Medvirkende: Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Emmanuelle Chriqui, Mark Wahlberg, Rex Lee, Haley Joel Osment, Billy Bob Thornton. Spilletid: 104 min.. Premiere: Den 18. juni
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af