Se de flotte plakater: Eddie Redmayne som dansk transperson i ‘The Danish Girl’

Se de flotte plakater: Eddie Redmayne som dansk transperson i ‘The Danish Girl’

(Plakaterne, som ikke var de officielt godkendte, er fjernet efter krav fra Focus Features).

‘The Danish Girl’ har allerede kørt sig i stilling som en af de store Oscar-forhåndsfavoritter.

Ikke alene er den lavet af Tom Hooper, som vandt en Oscar for ‘The King’s Speech’, ligesom den har sidste års Oscar-vinder Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’) i hovedrollen. Den handler også om et menneske, som undergår en stor personlig forvandling stik mod omgivelsernes forventninger, nærmere bestemt danske Einar Wegener, som var en af de første mænd i verden til at få en kønsskifteoperation.

Historien har været på vej til film i årevis, men hver gang med en kvinde tiltænkt hovedrollen. Projektet tog først fart, da Hooper fandt på at caste en mand i stedet, og valget faldt på stortalentet Redmayne. Over for ham ses Alicia Vikander som Einars hustru, kunstmaleren Gerda Wegener.

De første plakater til filmen er nu lanceret, og de giver løfter om en smuk film, om end taglinen forekommer en anelse tacky: »Find the courage to be yourself«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af