Trailer: Colin Farrell og Rachel Weisz kæmper for kærligheden i den absurde sci-fi-film ‘The Lobster’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Græske Yorgos Lanthimos gjorde sig internationalt bemærket med sine off-beat dramaer ’Dogtooth’ (2009) og ’Alps’ (2011), hvor særligt førstnævnte – om et ægtepar, der holder deres hjernevaskede børn fanget i deres hus, hvor de opdrager dem efter nogle mildest talt alternative spilleregler – var en rystende oplevelse.

Nu får grækeren så sin engelsksprogede debut med ’The Lobster’, der netop har fået sin første trailer, og filmen – der vandt juryens pris ved filmfestivalen i Cannes tidligere på året – ser ud til at bevare Lanthimos’ distinkte og absurde stil.

’The Lobster’, der imponerede vores udsendte på netop Cannes-festivalen, foregår i en dystopisk fremtidsverden, hvor folk uden fast partner ifølge loven bliver sendt på et internat. Her har de 45 dage til at finde sig en mage, og sker det ikke, må de leve resten af deres dage som et dyr efter eget valg.

Det er en præmis, der må kandidere til årets vildeste, og så bliver den krydret med glimrende skuespillerkræfter. I hovedrollen ses Colin Farrell som singlefyren David, der flygter fra internatet og forelsker sig i vildningen Rachel Weisz. Mens traileren lover skarp samfundssatire, måske lidt a la svenske Roy Andersson (’Sange fra 2. sal’, ’En due sad på en gren og funderede over tilværelsen’), syner den også at være en kærlighedsfilm, der lever højt på de to skuespilleres kemi.

’The Lobster’ har amerikansk premiere 16. oktober, og selvom filmen endnu ikke har fastsat en dansk premieredato, er det forhåbentligt et spørgsmål om tid.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af