Trailer: Se Eddie Redmayne som transperson i den første forsmag på ‘The Danish Girl’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eddie Redmayne vandt i februar en Oscar for sin rolle som Stephen Hawking i ‘Teorien om alting’, og rent statistisk er det nærmest umuligt for ham at gentage successen allerede næste år.

Men når man har set den første trailer for den ventede ‘The Danish Girl’ – instrueret af Tom Hooper, der selv vandt en Oscar for ‘Kongens store tale’ – begynder man at tro på, at det kan lade sig gøre. Det ligner endnu en utroligt sensibel præstation fra englænderen i rollen som danske Lili Elbe, der blev født som mand (med navnet Einar Wegener) og i 1920’erne var blandt de første i verden til at få en kønsskifteoperation.

Redmayne får tilsyneladende flot modspil af Alicia Vikander, der spiller Einar/Lilis hustru, kunstneren Gerda Wegener, og i det hele taget ligner filmen en elegant og følsom affære. Om den er for sentimental, vil tiden vise, men uanset hvad ligner det med tidsskildringen og grundhistorien en film lige for Oscar-akademiets smag.

Noget af ‘The Danish Girl’, som på dansk får titlen ‘Den danske pige’, er optaget i Danmark, og man får da også et lille glimt af noget, der ligner de københavnske gader, i den første trailer for filmen.

Læs også: Et tidligt kig i krystalkuglen – de største Oscar-favoritter lige nu

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af