Tarantino vs. det amerikanske politi: Boykottet af ‘The Hateful Eight’ griber om sig

Tarantino vs. det amerikanske politi: Boykottet af ‘The Hateful Eight’ griber om sig

Da Quentin Tarantino 24. oktober deltog i en protest imod politivold i New York, holdt han sig ikke tilbage, og det ser nu ud til at få overraskende konsekvenser for ham og hans nyeste film, ‘The Hateful Eight’.

»Der bliver ikke taget hånd om det på nogen måde«, sagde Tarantino til de fremmødte 24. oktober, »og det er derfor, vi er kommet i dag. Hvis der blev taget hånd om det, så ville de her morderiske politibetjente være i fængsel eller i det mindste få rejst tiltale mod sig. Når jeg ser mord, så ser jeg ikke bare til. Jeg bliver nødt til at kalde et mord for et mord, og jeg bliver nødt til at kalde mordere for mordere«.

Udtalelsen kom i kølvandet på en tragisk episode fire dage forinden, hvor NYPD-betjenten Randolph Holder blev skudt og dræbt – et sammentræf, som amerikanske politibetjente nu straffer ved at boykotte Tarantinos kommende, stjernespækkede westernthriller ‘The Hateful Eight’, der har premiere i USA 25. december.

Nu griber boycottet så yderligere om sig selv, idet også formanden for det amerikanske grænsepoliti, Brandon Judd, fordømmer Tarantinos udtalelser og tilslutter sig det omfangsrige boykot.

»Vi støtter op om vores brødre og søstre i uniformer, der boykotter Tarantinos film«, sagde Judd. »Hans hadefulde ord vil kun yderligere opildne dem, der gør skade mod politiet. Er vi ikke en stor nok skydeskive i forvejen?«

Hverken Tarantino eller produktionsselskabet bag ‘The Hateful Eight’, The Weinstein Company, har kommenteret sagen.

‘The Hateful’ har dansk premiere 7. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af