Tilbage fra de døde: Berømte og berygtede tv-serier, der lavede en ‘Jon Snow’ – med jubel eller latterliggørelse til følge

Hele tre aktuelle serier med ‘Game of Thrones’ i spidsen har netop kaldt de døde tilbage til livet. Men også serier før dem har flirtet med bedragerisk død – og der er både en ældre klassiker og en dansk storserie i puljen. Der skal naturligvis lyde en advarsel til de spoiler-sensible.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Brian Griffin – ’Family Guy’

Over 12 sæsoner var hunden Brian hele Griffin-familiens snusfornuftige og velformulerede kæledyr, lige indtil en vildfaren bilist tog livet af ham i episoden ‘Life of Brian’. Troede vi.

For godt nok blev Brian erklæret død – fuldendt med udånding og flatline-pivetone – til familiens tårevædede chok, men selvom hunden Vinny overtog hans plads i det følgende afsnits intro, ville Stewie det anderledes i juleafsnittet ‘Christmas Guy’. Via en tur i sin hjemmebyggede tidsmaskine fik Stewie nemlig forhindret Brians dødsfald, og pludselig var alting atter ved det gamle.

‘Life of Brian’ kan stadig kalde sig det mindst populære ‘Family Guy’-afsnit til dato ifølge brugerne på IMDb, hvor det med sin 4,1-rating skraber bunden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Sherlock Holmes – ’Sherlock’

Det var med velbegrundet skepsis, at fans af ‘Sherlock’ iagttog mesterdetektiven begå selvmord ved afslutningen på seriens anden sæson. For mon ikke Baker Street-legenden havde et es i ærmet, da han trådte ud over hustaget og ramte asfalten fra 20-30 meters højde? Serien er trods alt opkaldt efter ham.

For John Watson og hustruen syntes alt håb ude, da de i afsnittets sidste scene besøgte Holmes’ gravsted  – mens de døende sekunder af den twist-glade sæsonafslutning forsikrede seeren om, at Sherlock Holmes altså var i live.

Mystikken omkring Holmes’ sindrige illusionsnummer bredte sig, og ved opstarten af seriens tredje sæson håbede fans forståeligt nok på en fyldestgørende forklaring. Den kom bare aldrig. Til gengæld flød internettet over med opfindsomme fan-teorier, ikke mindst foranlediget af, at mind control-eksperten Derren Brown pludselig dukkede op i en cameo i tredje sæsons første afsnit, ‘The Empty Hearse’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Sara Tancredi – ‘Prison Break’

Superskurke er ikke blot ondskabsfulde og udspekulerede, men kan også være særdeles fingerfærdige og kreative, hvis man skal tro fængselsserien ‘Prison Break’.

Her blev hovedrollen Michael Scofields sejlivede love interest, Sara Tancredi, erklæret død ved udgangen af tredje sæson, da Lincoln Burrows (Dominic Purcell) modtog hendes afskårne hoved med posten. Sæsonen efter viste hovedet sig dog blot at have været en forfalskning udtænkt og eksekveret af skurken Gretcher Morgan, og Sara – spillet af Sarah Wayne Callies – gjorde uventet comeback.

»Ærlig talt så tror jeg, at de mange fans fik overbevist manuskriptforfatterne om, at hun skulle vende tilbage«, sagde Callies efterfølgende i et interview.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Ray Velcoro – ’True Detective’

Et øjeblik troede man, at ‘True Detective’ sæson 2 havde lavet et dristigt, højst overraskende move og slået én af sine hovedfigurer ihjel efter blot tre afsnit. Colin Farrells Ray Velcoro fik sendt to shotgunskud i kroppen af en uhyggelig mand med fuglemaske, og man spærrede øjnene op. Havde ‘True Detective’ lavet en ‘Game of Thrones’?

Men så modig var Nic Pizzolatto desværre ikke i den skuffende anden sæson af sin detektivserie. Skuddene viste sig at være gummikugler (vi kan ikke længere huske, hvem der skød ham og hvorfor), og Velcoro slap således med en maveforbinding samt endnu flere pressede panderynker.

Se klippet her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Eric – ‘True Blood’

Hvad der lignede en højtbelagt solbadning i de svenske snedriver, blev på et splitsekund et potentielt dødsscenarie i afslutningen på ‘True Blood’s sjette sæson. Pludselig var vampyren Eric – spillet at svenske Alexander Skarsgård – dækket af flammer, og i et trøstesløst totalskud forstod vi, at hjælpen ikke var lige om hjørnet.

Eric gjorde dog comeback i syvende sæsons andet afsnit, hvor han – tilsyneladende uskadt fra de voldsomme forbrændinger – pludselig var smittet med den faretruende vampyrsygdom Hepatitis-V. Hvordan svenskeren fik reddet sig ud af sæson seks-cliffhangerens knibe og endte som andet end et forkullet korpus i den svenske bjergkæde, melder historien dog ikke noget om.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Jin – ’Lost’

I fjerde sæson af Damon Lindelofs kultdyrkede serie var øens frodige jungletrusler for en stund byttet ud med et industrielt fragtskib, hvor en håndfuld bad guys holdt til.

Jack, Sayid, Jin og Sun fik heldigvis gjort kål på både båd og bad guys i sæsonens sidste afsnit, der dog desværre også tog afsked med seriens ellers så trofaste koreaner, Jin. Troede man.

Jin kunne sagtens tænkes at have udfyldt sin rolle i ‘Lost’-universets talstærke persongalleri, så da han (som vist ovenfor) endte i centrum for kæmpeeksplosionen, var vi mere overraskede end decideret chokerede. I fjerde afsnit af seriens femte sæson gjorde havet dog, hvad havet ofte gør på film og tv, og Jin blev således skyllet op ved strandkanten i levende live – bevidstløs, renvasket og som født på ny.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Laust – ’1864’

Ole Bornedals hundedyre periodeserie ‘1864’ måtte lægge øre til lidt af hvert, men serien gjorde det heller ikke nemt for sig selv.

Godt nok havde Søren Malling udvist evner i noget, der lignede jedi mind tricks, da han via massehypnose skaffede sit kompagni nyt kluns bag fjendens linjer, men vi måtte alligevel knibe os selv i armen, da han med healende superkræfter genoplivede en af seriens to hovedpersoner, Laust, spillet af Jakob Oftebro.

Da Malling i seriens sjette afsnit gravede hånden ned i brystet på den livløse Oftebro, udførte han simpelthen mirakler, og i det efterfølgende afsnit var Laust atter engang fit for fight ved fronten. En typisk jantelovsfuckfinger fra Ole Bornedal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Agent Cooper – ‘Twin Peaks’

Til trods for sine mystificerende elementer som vogtende ugler og dansende dværge var David Lynchs højtelskede ‘Twin Peaks’ ikke for fin til at benytte sig af chokerende cliffhangers – særligt da den kaffeglade agent Cooper i første sæsons slutscene bliver skudt tre gange i maven af en maskeret attentatmand.

Seriens næste sæson tog dog fat, akkurat hvor den forrige slap, og viste en tydeligt medtaget Cooper, der, gennemhullet af skud og med overskud til et par kølige oneliners, alligevel klarer ærterne. Gerningsmanden blev senere afsløret, men lad os stoppe spoiler-tiraden her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af