Dansk dokumentar og ‘Amy’ med i slutspurten til Oscar – to stærke kandidater forbigås

Dansk dokumentar og ‘Amy’ med i slutspurten til Oscar – to stærke kandidater forbigås

Oscar-sæsonen er over os, og nu har akademiet indsnævret feltet af film, der skal dyste om statuetten i kategorien bedste dokumentar til februar.

15 film er indlemmet i shortlisten, og vi kan glæde os over, at Joshua Oppenheimers danske ‘The Look of Silence’ er med på listen. Det ville da også være overraskende andet, idet ‘The Look of Silence’ anses for at være en af favoritterne til den endelige sejr.

Oppenheimers opfølger til ‘The Act of Killing’ får dog hård konkurrence af Asif Kapadias hjerteskærende Amy Winehouse-portræt ‘Amy’, Alex Gibney kraftfulde Scientology-revsning ‘Going Clear’, CPH:DOX-succesen ‘Cartel Land’ om mexicansk narkokrig og Marlon Brando-portrætfilmen ‘Listen to Me, Marlon’.

Overraskende er det til gengæld, at hverken Sundance-sensationen ‘The Wolfpack’ om seks filmglade brødre, der har levet hele deres liv isoleret fra omverdenen, eller den anmelderroste Kurt Cobain-dokumentar ‘Montage of Heck’ er at finde på den foreløbige shortlist, der senere skæres ned til de fem, endelige nominerede.

Se den fulde liste over dokumentarkandidater til Oscar-statuetten her:

Amy
Best Of Enemies
Cartel Land
Going Clear: Scientology and the Prison Of Belief
He Named Me Malala
Heart Of A Dog
The Hunting Ground
Listen To Me Marlon
The Look Of Silence
Meru
3 1/2 Minutes, 10 Bullets
We Come As Friends
What Happened, Miss Simone?
Where To Invade Next
Winter On Fire: Ukraine’s Fight For Freedom

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af