Fræk superhelt, Redmayne på dansk og Oscar-darlings på stribe: De her film skal du se i februar

Oscar-showet nærmer sig, og det er garanti for en spændende måned i de danske biografer. Når man topper det op med et par store blockbusters og en dansk modelfilm, har vi med den måske bedste biografmåned på året at gøre.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Zoolander 2’

Ben Stillers ikoniske modelkomedie ’Zoolander’ fra 2001 var gennemført sjov. Stillers torskedumme, men gudesmukke Derek Zoolander med et hjerte af guld i perfekt samspil med den velskårede buddhist-model Hansel (Owen Wilson) var noget nær et pletskud.

Nyheden om efterfølgeren vakte derfor stor glæde, og nu er den lige om hjørnet. Zoolander og Hansel indser, at de er knap så hotte i modelverdenen lige nu, men til gengæld er de ideelle til at bekæmpe en ond sammensværgelse, der dræber verdens smukkeste mennesker, fra Justin Bieber til Usher.

Ligesom sin forgænger er filmen fyldt til randen med stjerner som Penélope Cruz, Benedict Cumberbatch (som kontroversiel transperson) og Kristen Wiig. Og selvfølgelig mestermodeskurken over dem alle, Will Ferrells Mugatu.

Bliver Magnum-blikket fornyet? Kan Zoolander stadig dreje til venstre? Vi kan ikke vente med at få svarene.

Filmen får premiere 11. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Hil, Cæsar!’

Fra ét stjerneensemble til det næste. Joel og Ethan Coen trækker på Hollywoods største navne i deres nye film ’Hil, Cæsar!’, en hyldest til Hollywoods gyldne æra, i 50’erne.

Filmen følger Eddie Mannix (Josh Brolin) – en fixer, der er hyret til at klare filmstudiets problemer og holde pressen for døren. Men da studiets største stjerne Baird Whitlock (George Clooney) forsvinder, og en løsesum kræves, må han fixe i sådan en grad, at han får brug for hjælp fra studiets øvrige stjerner.

Med mærkværdige situationer og skæbnens uransagelige veje lugter det af klassisk Coen. Scarlett Johanson, Channing Tatum, Tilda Swinton, Jonah Hill, Ralph Fiennes og Dolph Lundgren pryder rollelisten side om side med Brolin og Clooney.

Filmen får premiere 18. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Spotlight’

’Spotlight’ var længe favorit til bedste film-prisen ved Oscar-uddelingen 28. februar, men ’The Revenant’s sejr ved Golden Globe og ’The Big Short’s ved Producers Guild Awards har rokket en smule ved den spådom.

Det er historien om Boston Globe-gravergruppen Spotlight og deres jagt på at afsløre et omfattende misbrug af børn blandt de katolske præster i byen.

Michael Keaton spiller gruppens leder, og derudover medvirker blandt andre Mark Ruffalo og Rachel McAdams, begge Oscar-nomineret i birollekategorierne for filmen. For instruktøren Tom McCarthy (også skuespiller i blandt andet ’The Wire’) er filmen kulminationen på et lovende oeuvre, der allerede har manifesteret sig i glimrende film som ’Station Agent’ og ’The Visitor’.

Filmen får premiere 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Son of Saul’

En næsten garanteret Oscar-vinder, Golden Globe-modtager og vinder af Grand Prix-prisen i Cannes. Behøver vi sige mere?

Den ungarske debutinstruktør László Nemes’ portrætterer Holocausts rædsler gennem Auschwitz-fangen Sauls perspektiv. Filmen følger ham gennem halvanden dag, hvor han til at starte med udfører sit arbejde med at brænde lejrens udsultede lig, men siden redder et barnelig fra flammerne og gør det til sin mission at give barnet en ordentlig begravelse.

Nemes’ kamera skildrer intenst den grusomme verden omkring Saul, og filmen er en usædvanlig klaustrofobisk visuel oplevelse i sit nærmest kvadratiske billedformat. Nemes film er allerede gået over i historien som en af de mest prægnante Holocaust-film nogensinde.

Filmen får premiere 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’James White’

Christopher Abbott spillede Marnies lidt fesne kæreste Charlie i de første sæsoner af ’Girls’, men droppede serien for at søge større udfordringer.

Det ser vi det imponerende resultat af i ’James White’, hvor han spiller titelpersonen, en ung mand der har svært ved at finde et ståsted i livet oven på sin fars død. Tilmed får hans mor Gil (Cynthia Nixon, der spiller Miranda i ’Sex and the City’), konstateret kræft.

Abbott bærer filmen der, som et slags kammerspil i New York, fremstår intimt, nærværende og i eksplosiv kontakt med karakterernes inderste følelsesregistre.

I instruktørsædet sidder den hårdtarbejdende producer Josh Mond, der blandt andet stod bag den beundringsværdige ’Martha Marcy May Marlene’.

Filmen får premiere 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Deadpool’

I 2014 beviste ’Guardians of the Galaxy’, at tidens uendelige mængde superheltefilm liver op ved at tage pis på sig selv og lægge lige så meget energi i replikkerne som de store eksplosioner

’Deadpool’ om Marvels skæve antihelt synes at være ude i et lignende ærinde. Ryan Reynolds indtager rollen som Wade Wilson aka. Deadpool, der får helende kræfter efter et falleret eksperiment, same old story. Men Deadpool selv er ikke som alle de andre, og hans hævntogt skulle gerne blive en humoristisk voldstour de force for biografgængerne.

’Deadpool’ ser ekstremt underholdende ud, men vi håber også, at den kan markere en ny vej for de efterhånden lidt fantasiforladte Marvel-film. Denne replik fra traileren lover i hvert fald godt: »You look like an avocado had sex with an older avocado«.

Filmen får premiere 11. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’The Model’

Sex, drugs and photoshoots. Mads Matthiesens kun anden spillefilm går bag facaden på den celebre modelvarden, og den ser særdeles intrigant ud.

Den unge danske model Emma (Maria Palm) rejser til Paris for at slå igennem i den franske modeverden, men hendes liv ændrer sig markant, da hun møder fotografen Shane (Ed Skrein). Forelskelsen bliver til et forhold, der åbner døre i modeverdenen. Men forholdet udvikler sig også til en turbulent affære, hvor både Shanes og hendes egne mørke sider træder frem.

Mads Matthiesen markerede sig lovende med debuten ’10 timer til Paradis’ (og forlægget, kortfilmen ’Dennis’), og forhåbentligt kan han holde niveauet. Take us to Paris!

Filmen har premiere d. 11. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Trumbo’

Det er Oscar-sæson, hvilket også er ensbetydende med sæsonen for bio-pics, og ’Trumbo’ er en af dem, vi ser frem til.

Filmen handler om den autentiske manuskriptforfatter Dalton Trumbo (Bryan Cranston), der var én af de prominente filmfolk, der i 50’erne blev boykottet på grund af sine kommunistiske sympatier. Han blev tilmed smidt i fængsel, men alligevel producerede han under pseudonym et hav af manuskripter, hvoraf to endda blev Oscar-hædret.

Oscar-hæder – eller i hvert fald en nominering – har Cranston da også fået fra rollen, og man må således sige, at skuespilleren nu er trådt ud af skyggen fra Walter White i ’Breaking Bad’.

Filmen får premiere 11. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Brooklyn’

Der er langt fra New York til Irland, og hjemveen fylder mere og mere for unge Eilis (Saoirse Ronan) i John Crowleys ’Brooklyn’. Men mens hun arbejder i 50’ernes Brooklyn, møder hun italienske Tony (Emory Cohen), bliver forelsket og er lykkelig for en stund – indtil hun vælge mellem sit hjem i Irland og sit nye liv med Tony.

’Brooklyn’s stemningsfulde trailer fremviser den bedårende Saoirse Ronan, der er Oscar-nomineret for rollen. Det samme er filmen og manuskriptet, som er forfattet af engelske Nick Hornby, forfatteren bag bøger som ’About a Boy’ og ’High Fidelity’.

Det lavmælte og rene billedsprog lader forhåbentlig karakterernes spil stå i forgrunden som motiv for den fintfølende sårbarhed og uskyld, som er kernen i fortællingen om oplevelsen af at være indvandrer i USA og være splittet mellem to lande.

Filmen får premiere 11. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Den danske pige’

Man skulle da være et skarn, hvis man ikke lige skulle se frugten af Tom Hooper og Eddie Redmaynes tur til Danmark.

’Den danske pige’ er, ja… danmarkshistorie. Maleren Gerda Wegener (Alicia Vikander) finder inspiration i sin muse Lili Elbe (Eddie Redmayne), som samtidig er hendes mand Einar i dametøj. Men for Lili er det ikke en leg. Lili føler sig som en kvinde, og som den første i verden går hun igennem en kønsskifteoperation for at få hendes krop til at stemme overens med hendes sind. Hvilket selvfølgelig problematiserer forholdet til den ellers forstående Gerda.

Både Eddie Redmayne og Alicia Vikander er Oscar-nomineret for rollerne, men filmen blev forbigået i bedste film-kategorien, og den har ikke helt fået samme varme modtagelse som Hoopers Oscar-vinder ’Kongens store tale’.

Svenske Vikander har dog fået store roser for sin præstation, som mange mener overskygger Redmayne.

Filmen får premiere 4. februar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af