Trine Dyrholm vinder Sølvbjørn i Berlin for sin rolle i ‘Kollektivet’

Trine Dyrholm vinder Sølvbjørn i Berlin for sin rolle i ‘Kollektivet’

Trine Dyrholm har her til aften vundet sin første store, internationale filmpris. Der er tale om en Sølvbjørn ved Berlinalen for den danske skuespillerindes præstation i Thomas Vinterbergs ‘Kollektivet’, der ramte de danske biografer i sidste måned og er blevet godt modtaget på den store festival den forgangne uge.

Dyrholms præstation som nyhedsoplæseren Anna, der udfordres af sine egne idealer om et frisindet, polyamorøst samliv i et kollektiv i 1970’ernes Hellerup, fik tidligere på ugen særdeles flotte ord med på vejen på festivalen i Berlin. Og det var en tydelig berørt Dyrholm, der her til aften modtog prisen fra sit idol, selveste Meryl Streep, der er formand for årets jury.

Ifølge Politiken sagde hun blandt andet: »Det er virkelig overvældende, jeg er så taknemmelig, Meryl, jeg er så stor en fan, at jeg næsten ikke kan bære det. Thomas, du er så talentfuld en instruktør og en så fantastisk mand, at jeg vil dele den her pris med dig og det stærke hold«.

Trine Dyrholm har deltaget i Berlinalen syv gange og har selv siddet i juryen. Sidst dansk spillefilm vandt en Sølvbjørn var i 2012, hvor instruktør Nikolaj Arcel hev en hjem for bedste manuskript for ‘En Kongelig Affære’, imens Mikkel Boe Følsgaard vandt en for sin rolle i selv samme film.

Hovedprisen, Guldbjørnen, gik i år til den italienske dokumentarfilm ‘Fire At Sea’, instrueret af Gianfranco Rosi.

Læs interview med Thomas Vinterberg: »Gud griner først, når du lægger planer for dit liv«

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af