’Jason Bourne’-opvarmning: Alt du skal vide før den nye film

’Jason Bourne’-opvarmning: Alt du skal vide før den nye film

Jason Bourne er tilbage. Men har du ligesom Bourne besvær med hukommelsen, så er vi klar med en opfrisker.

I anledning af den nye film dykker vi ned i Bourne-seriens mytologi og gør dig klar til din biograftur. Hvem er Bourne? Hvad er Treadstone? Hvad handler den nye film om? Og kommer der flere?

Artiklen er selvsagt fyldt med spoilers!

1. Hvem er Jason Bourne?

Jason Bourne hedder faktisk David Webb, er født den 15. april 1971 og er tidligere CIA Special Activities-agent.

Han startede karrieren i det amerikanske militærs Special Forces, inden han blev kaptajn i Delta Forces. Den patriotiske Webb tilmeldte sig frivilligt til et CIA-projekt, der senere blev kendt som Treadstone.

Her blev han udsat for tortur og indoktrinering af Dr. Albert Hirsch (Albert Finney), der til sidst nedbrød hans moral, indsprøjtede ham med eksperimental medicin og udviklede ham til en tophemmelig elitesoldat.

Under en mission, hvor Bourne skal dræbe den amerikanske diktator Wombosi (Adewale Akinnuoye-Agbaje), deserterer han. Han bliver skudt i ryggen, falder ud i det åbne hav og mister hukommelsen. I starten af ’The Bourne Identity’ (2002) bliver han samlet op af en fiskekutter, og eks-spionen skal nu forsøge at samle de mange tråde fra sin fortid.

Filmen blev efterfulgt af ’The Bourne Supremacy’ (2004) og ’The Bourne Ultimatum’ (2007) samt spin-off’en ’The Bourne Legacy’ (2012).

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af