Mark Rylance: Christopher Nolans ’Dunkirk’ bliver mageløs

Mark Rylance: Christopher Nolans ’Dunkirk’ bliver mageløs

Akkurat som forbilledet Stanley Kubrick gjorde med både ‘Paths of Glory’ og ’Full Metal Jacket’ prøver en af vor tids mest populære filmskabere, Christopher Nolan, kræfter med krigsfilmen, når han skildrer en storstilet redningsaktion under Anden Verdenskrig i ’Dunkirk’.

Nolan og co. holder kortene tæt til kroppen, men i filmbladet Empires seneste podcast satte skuespiller Mark Rylance (‘Spionernes bro’) nogle ord på det stærkt imødesete krigsdrama.

»Chris er en utroligt seriøs og interessant filmmager, og alle store filmmagere laver en krigsfilm på et tidspunkt. Hans manuskriptarbejde er så brillant, at jeg tror, han vil lave en meget stærk og simpel krigsfilm om et stort tab. Jeg tror, det bliver en mageløs film«.

»I nogle af de gamle krigsfilm er der en masse opbygning, hvor man som seer skal spille en form for gætteleg: Hvem dør, hvem overlever?« fortsatte Rylance. »’Dunkirk’ har ikke noget af det. Det er bare ’bang!’ – direkte ind i en tilspidset situation«.

På rollelisten får Rylance blandt andet selskab af Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy og Harry Styles fra One Direction. Filmen får premiere den 21. juli næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af