Nicolas Winding Refn forklarer, hvorfor han takkede nej til ’Spectre’

Nicolas Winding Refn forklarer, hvorfor han takkede nej til ’Spectre’

Nicolas Winding Refn hopper fra femi-horror til spionthriller, når han i kølvandet på biografaktuelle ’The Neon Demon’ laver ’The Avenging Silence’, der medforfattes af duoen bag de seks seneste James Bond-film Neal Purvis og Robert Wade.

Det er måske overraskende nok i sig selv, men i et interview med The Telegraph bekræfter Refn sågar, at han blev tilbudt og overvejede at instruere den seneste Bond-film i rækken, ’Spectre’.

Refn forklarer imidlertid, at han i sidste ende takkede nej til projektet, fordi han ville miste sin kunstneriske frihed i det mastodontiske Hollywood-maskineri.

»Jeg ved bare, at når jeg gør det på den her made (med ‘The Avenging Silence, red.), så kan jeg gøre, hvad jeg vil, og det er vigtigere end nogen sum af penge«.

I den forbindelse roste Refn den danske auteur Lars von Trier, som han ellers spiddede i grove vendinger under Cannes-festivalen. »Han er den eneste danske instruktør i sin generation, der ikke gik på kompromis. Noget af det, han siger, er ikke ret smart, men han gav aldrig efter for industriens fristelser. Derfor har jeg enorm respekt for ham«.

Læs vores eget fyldige interview med Refn her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af