Nicolas Winding Refn i Cannes: »Lars von Trier ville have sex med min kone«

Nicolas Winding Refn i Cannes: »Lars von Trier ville have sex med min kone«

For kort tid siden tog Nicolas Winding Refn mod de internationale journalister i Cannes ved det officielle pressemøde i kølvandet på ‘The Neon Demon’, der i går blev vist med blandede følelser til følge.

Her fortalte han ivrigt og imødekommende om filmen og sine samarbejdspartnere, men pressemødet tog først for alvor fart, da en norsk journalist spurgte den danske instruktør, om han og Lars von Trier har en konkurrence om at få skuespillerne til at gøre de mest ekstreme ting.

Nicolas Winding Refn tøvede og sagde så:

»Aaah, nå, du er fra Norge, så… (lang pause, grin i salen, red.). Well, hør, Lars, Lars… Tager en masse stoffer, over the hill… (lang pause). Så fik du det svar!«.

Moderatoren pressede på for at få Refn til at uddybe konkurrenceforholdet mellem de to, men det var tydeligt, at Refn ikke havde i sinde at snakke høfligt om kollegaen og hans film.

»Sidste gang jeg mødte Lars, forsøgte han at fortælle min kone, at han ville have sex med hende… (lang pause). Han har fundet en anden slut«, sagde han provokerende, velsagtens med reference til Lars von Triers nye kæreste, som han har fundet sammen efter en turbulent periode med utroskab og skilsmisse fra sin hustru gennem flere årtier, og som han første gang præsenterede for offentligheden under sin store 60 års fødselsdag for nylig.

Det er ikke første gang, Nicolas Winding Refn er ude med riven efter sin landsmand. Refn tog kraftigt afstand fra Triers famøse nazi-udtalelser på Cannes-festivalen i 2011 og har tidligere udtalt, at han synes, Trier har passeret sidste salgsdato.

Af TV 2’s udsendte reporter blev Nicolas Winding Refn også spurgt om sin reaktion på den blandede modtagelse, hvortil han svarede kryptisk:

»Fuck etablissementet, ungdomskultur, tag det eller lad være, men du kan ikke afvise det«.

Læs også: At være Nicolas Winding Refn – kæmpe interview om ‘The Neon Demon’, tennis, dadelkugler og danske filmanmeldere

Læs også: Ikke-anmeldelse af ‘The Neon Demon’

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af