‘Serial’s Adnan Syed får en ny retssag som følge af nye beviser

‘Serial’s Adnan Syed får en ny retssag som følge af nye beviser

Slog han sin ekskæreste ihjel, eller satte retten en uskyldig mand i fængsel?

Det diskuterede en hel verden af ivrige podcast-lyttere, da første sæson af Sara Koenigs ‘Serial’ penetrerede æteren i slutningen af 2014.

Selv har hovedpersonen, Adnan Syed, hele vejen igennem fastholdt sin uskyld, og nu får han en ny chance for at bevise den. Onsdag besluttede Baltimore-dommer Martin P. Welch nemlig at annullere Syeds livtidsstraf og give ham en ny retssag.

Begrundelsen var dels, at Syeds tidligere advokat fejlede i afhøringen af statens ekspert på de telefonmaster, der skulle give en indikation af, hvor Syed befandt sig på mordtidspunktet – dels en ny vidneberetning fra Asia McClain, det vidne, som efter sigende talte med Syed på universitetets bibliotek på det tidspunkt, hvor han ifølge anklagen skulle have dræbt Hae Min Lee.

Asia indgik ikke i den oprindelige retssag, men tidligere i år besluttede hun sig at vidne, og det har altså gjort en afgørende forskel i Martin P. Welchs beslutning om at lade Adnan Syed få en ny retssag.

Læs også: True crime-abstinenser? Her er dit næste fix af film, serier og podcasts

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af