Anmelderne sabler Eddie Murphys forsøg på et seriøst comeback – se trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er vist ingen hemmelighed, at det er noget tid siden, at Eddie Murphy for alvor var aktuel med en film, der rent faktisk var god. Murphys seneste biograffilm var røverkomedien ‘Svindel på højt plan’ fra 2011, som kun lige akkurat formåede at tjene sig selv ind.

Nu er han tilbage som Henry Church i traileren til det kommende drama ‘Mr. Church’, der fortæller historien om en døende mor og hendes datter, som ansætter den rutinerede, jazz-glade og mystiske kok til at hjælpe til derhjemme.

Filmen ligner klassisk Oscar-bait med den dobbelte Oscar-nominerede instruktør Bruce Beresford ved roret. Eddie Murphy kunne godt ligne en mand, der forsøger sig relancere sin karriere på samme måde som Matthew McConaughey gjorde med sin berømte McConaissance, der resulterede i en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for ’Dallas Buyers Club’ (2013), og som Colin Farrell også er i gang med for tiden.

Men ak. Anmelderne er ikke blide ved hverken filmen eller Eddie Murphys præstation, der ud fra traileren at dømme forsøger at skrue ned for komikken og i stedet spille en dramatisk rolle. På anmeldersiden Rotten Tomatoes, der samler amerikanske mediers negative og positive anmeldelser, har ’Mr. Church’ en ydmygende score på blot 13%.

»Denne film, som skal bæres af Eddie Murphys tristesse, fra instruktøren bag ‘Driving Miss Daisy’, er fyldt med grå ‘magical negro’-stereotyper«, skriver Nick Schager for Variety.

Kritikken er væsentligt hårdere i The Guardian, hvor Alex Needham kritiserer ‘Mr. Church’ for at være direkte racistisk:

»Alligevel er det filmens racepolitik, især den stereotype antydning af den afrikansk-amerikanske mands villige trældom, og dens karakterers fornægtelse af denne ubalance af magt, der ikke så meget gør den gammeldags som direkte bagvendt«.

Værst er kritikken dog fra Consequence of Sounds Nico Lang, der giver den lavest mulig karakter, og beskriver den med: »Selvom størstedelen af ‘Mr. Church’ er doven og banal, opfinder filmen med mellemrum helt nye måder at mislykkes på«.

Den eneste positive røst kommer fra det meget velansete The Hollywood Reporters Frank Scheck, der beskriver Eddie Murphys præstation med ordene »Murphy er en åbenbaring«.

Det tyder dog på, at Eddie Murphys forsøg på at være en seriøs skuespiller og mulig Ocar-kandidat ikke går så godt, men det kunne alligevel være fedt, hvis det lykkedes for ham.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af