Helt håbløst: Amerikansk tv-station præsenterer seks nye serier med seks hvide mænd i hovedrollerne

Helt håbløst: Amerikansk tv-station præsenterer seks nye serier med seks hvide mænd i hovedrollerne

Tal lige om at være ude af trit med tidsånden. Imens alle taler om diversitet – både kønsmæssig og racemæssig – lancerer den amerikanske tv-kanal CBS nu sit efterårsprogram af nye tv-serier. Og her er billedet klart: seks nye tv-serier, der hver har en hvid mand i hovedrollen.

Det drejer sig blandt andet om tv-serier med Kevin James, der skal spille hovedrollen i ’Kevin Can Wait’, Matt LeBlanc i ’Man With a Plan’ samt et reboot af formiddagsklassikeren ’MacGywer’ med Lucas Till.

Efter sidste års skandale med OscarsSoWhite og den generelle stemning i Hollywood er det overraskende, at en landsdækkende network-kanal som CBS vælger at gå i den retning. Direktøren for CBS Entertainment Glen Geller fastholder ellers, at diversitet er og fortsat vil være en prioritet.

Det har ellers tidligere vist, at der er penge i at lave tv-serier om etniske minoriteter. ’Empire’ på Fox – en serie, hvor samtlige vigtige roller er besat af sorte skuespillere, blandt andet den Oscar-nominerede Terrence Howard – er af de mest sete tv-serier i USA, og det er en af de tv-serier, der generer mest trafik på de sociale medier.

Så selvom at alle siger, at det er i tv-branchen, at de gamle strukturer nedbrydes og minoriteterne præsenteres i disse år, er det her reglen, der bekræfter undtagelsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af