Se trailer: Louis Theroux tackler Scientology med humor i ny BBC-dokumentar

Da Alex Gibneys stærkt kritiske dokumentar ‘Scientologys religiøse fængsel’ kom ud sidste år, blev holdet bag mødt af voldsomme modangreb fra kirken selv, der prøvede at tilsmudse filmens skabere personligt gennem portrætvideoer om deres fortid.

Da BBC-journalisten Louis Theroux annoncerede, at han ville lave endnu en Scientology-dokumentar, gik kirken endda så vidt, at de truede med at udvikle en hel kritisk dokumentar om ham. Det holdt heldigvis ikke Theroux tilbage, og nu er han klar med første trailer til sin dokumentar ‘My Scientology Movie’.

Traileren bærer en herlig humoristisk tone, der lader til at passe perfekt til indholdet. Theroux forklarer til NME, at »jeg havde set forklaringer på, hvorfor folk ville forlade Scientology, men jeg havde ingen idé om, hvorfor de havde meldt sig ind«. Vi kommer derfor til at møde en broget flok mennesker i ‘My Scientology Movie’, som enten er nuværende eller tidligere medlemmer af kirken.

Det er ikke første gang, at Louis Theroux tager tabuiserede emner under behandling. Tidligere har han lavet dokumentarer om alt fra transkønnede børn til nynazister. ‘My Scientology Movie’ er sat til at have engelsk og amerikansk premiere til oktober, mens den også ventes at blive vist på DR senere på året.

Læs også: Scientology laver kritisk ’moddokumentar’ om kendt BBC-dokumentarist

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af