Scientology laver kritisk ’moddokumentar’ om kendt BBC-dokumentarist

Scientology laver kritisk ’moddokumentar’ om kendt BBC-dokumentarist

Som modsvar på Alex Gibneys flænsende kritik af Scientology i HBO-dokumentaren ’Scientologys religiøse fængsel’ producerede kirken selv en række lidet flatterende portrætvideoer om filmens skabere. I videoerne såede de blandt andet tvivl om »propaganda-doktoren« Gibneys troværdighed med henvisning til hans fars (!) påståede korruption, ligesom de beskrev ’Crash’-instruktøren Paul Haggis som en »Hollywood-hykler« og ’Californication’-skuespilleren Jason Beghe som en »prime-time thug«.

Og Scientology har øjensynligt fået smag for strategien, for ifølge BBC-journalisten Louis Theroux, der i skrivende stund udvikler endnu en dokumentar om kirken, barsler religionen med en kritisk dokumentar om ham.

På den måde lever dagens scientologer op til L. Ron Hubbards udødelige ord: »Don’t ever defend, always attack«. Udsigten til en tur i Scientology-kødhakkeren lader dog ikke til at skræmme Theroux.

»Folk synes at være mere spændte på at se Scientologys dokumentar om mig end min dokumentar om Scientology«, tweetede han for nylig. »Måske skulle jeg bare have lavet en dokumentar om mig selv?«

Theroux har behandlet en bred vifte af tabubelagte emner i sine BBC-dokumentarer, fra UFO-jægere over pornostjerner til transkønnede børn. Hans Scientology-dokumentar har fået titlen ’Stairway to Heaven: Louis Theroux and the Church of Scientology’. Endnu foreligger ingen premieredato.

Læs også: Her er de mest sensationelle afsløringer i HBO’s Scientology-dokumentar

Læs også: John Travolta tager afstand fra omstridt Scientology-dokumentar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af