John Travolta tager afstand fra omstridt Scientology-dokumentar

John Travolta tager afstand fra omstridt Scientology-dokumentar

Alex Gibneys Scientology-dokumentar ’Going Clear’ har genereret stor medieomtale som følge af sine sensationelle afsløringer omkring trossamfundet (vi har samlet de mest opsigtsvækkende her). Flere af afsløringerne har at gøre med religionens Hollywood-esser Tom Cruise og John Travolta, hvoraf sidstnævnte direkte beskrives som Scientologys fange.

Skal man tro Travolta selv, har fremstillingen af hans position i Scientology dog ikke hold i virkeligheden.

»Jeg har været så glad for min Scientology-oplevelse i de sidste 40 år, at jeg virkelig ikke kan sige noget, der kan kaste lys over en dokumentar, der er så negativ«, sagde han til Tampa Bay Times. »Jeg er blevet bragt gennem store, personlige storme, og Scientology har været så smuk, at jeg overhovedet ikke kan forestille mig at angribe kirken«.

Mens ‘Going Clear’ går skarpt til Travolta, er skuespillerkollegaen Tom Cruise trods alt det største Hollywood-offer i dokumentaren. Han beskyldes blandt andet for at have kasseret Nicole Kidman som følge af formaninger fra Scientology-ledelsen, ligesom han indledte et forhold til ’Homeland’-skuespillerinden Nazanin Boniadi på baggrund af selvsamme ledelses ønske.

Travolta har efter eget udsagn ikke set ’Going Clear’ – og har ikke i sinde at gøre det – men han afviser filmens beskyldninger.

»Jeg har ikke oplevet noget af det, så hvorfor skulle jeg kommunikere et budskab, der ikke er sandt i min verden? Det ville ikke give mening, og det ville det heller ikke for Tom, forestiller jeg mig«.

Scientology har også fra officiel side taget kraftigt afstand til ’Going Clear’, i alt fra helsidesannoncer og åbne breve til minidokumentarer og hjemmesider. Den omstridte dokumentarfilm får premiere på dansk tv senere på måneden som en del af DR2’s Dokumania-serie.

Læs også: Kritisk Scientology-dokumentar er rig på sensationelle afsløringer

Læs også: Her er de mest sensationelle afsløringer i HBO’s Scientology-dokumentar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af