Scientology slår hårdt tilbage mod HBO-dokumentar

Scientology slår hårdt tilbage mod HBO-dokumentar

Der er tilsyneladende ingen grænser for hvilke metoder, Scientology er villige til at tage i brug for at skade Alex Gibneys kritiske HBO-dokumentar ’Going Clear: Scientology and the Prison of Belief’.

I filmen beskrives sci-fi-religionens inderkreds som en flok pengegriske voldspsykopater, der mishandler sine nuværende medlemmer og chikanerer de tidligere. Vi samlede i sidste uge de mest sensationelle afsløringer i filmen – læs dem her.

I et femsides brev offentliggjort på The Hollywood Reporter hævder kirken, at Alex Gibneys dokumentar i gennemsnit rummer en alvorlig fejl hvert andet minut. Desuden beskrives filmens interviewpersoner, de tidligere Scientology-medlemmer, hvorfra de saftige afsløringer stammer, som alt fra voldelige psykopater til sjælløse sellouts – og home wreckers.

Kirken har også udgivet videoer med lignende postulater, ligesom de har indrykket kritiske helsidesannoncer i The New York Times og Los Angelses Times. Og søger man på ‘Going Clear’ på Google, er der en vis risiko for, at man mødes af anti-’Going Clear’-reklamer som det første.

Om Scientologys vredesudbrud mod den kritiske HBO-dokumentar har den ønskede virkning, er tvivlsomt. Mere end noget andet understøtter den aggressive mediestrategi blot filmens billede af kirkens paranoide, kontrolsyge væsen. I et Skype-interview efter Det Kongelige Biblioteks særvisning af ’Going Clear’ sagde Gibney med ro i stemmen, at han byder den ekstra pr velkommen – særligt de føromtalte helsidesannoncer, som indeholdt »et ret godt billede« af ham.

Den omstridte Scientology-dokumentar kan ses på DR2 næste måned som en del af Dokumania.

Læs også: Her er de mest sensationelle afsløringer i HBO’s Scientology-dokumentar

Læs også: Her er Sundance-filmene, du bør glæde dig til

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af