IMDb-stifter afslører sine 10 yndlingsfilm for første gang

IMDb-stifter afslører sine 10 yndlingsfilm for første gang

De fleste filmfans elsker både at lave og læse lister over alt mellem himmel og filmjord. Et af de mest populære steder, hvor disse lister trives, er naturligvis den 26 år gamle filmdatabase IMDb, men alligevel har sidens direktør og stifter, Col Needham, formået at holde sin egen top 10-liste hemmelig i alle disse år – indtil nu.

Først og fremmest skal der ikke herske nogen tvivl om, at Needham er en seriøs filmseer. For at nå sit mål om at se 10.000 film før sin 50 års fødselsdag har han de seneste ti måneder set 480 film.

Needham har opdateret sin personlige favoritliste løbende, og film nr. 10.000 endte med at blive den festivalaktuelle ‘A Monster Calls’. Men selvom Needham hylder filmen som årets bedste, er den trods alt ikke kommet ind på hans top 10, som han nu har løftet sløret for i et interview The Wrap sammen med en håndfuld kommentarer.

1. ‘Vertigo’ (1958)
»Jeg forelskede mig i Kim Novaks karakter og filmens ‘åh nej, det er slet ikke hvad der skete’-aspekt«.

2. ‘Inception’ (2010)
»Jeg elsker et twist i slutningen eller i midten. Jeg er en stor fan af Christopher Nolan«.

3. ‘North By Northwest’ (1959)
»Den åleglatte, sofistikerede Cary Grant er uden sammenligning. Den fungerer også som stedfortræder for store Hitchcock-film som ‘Spellbound’, ‘Notorious’ og ‘Rebecca’«.

4. ‘Double Indemnity’ (1944)
»Det er en Billy Wilder-film, hvor han laver fantastisk film noir«.

5. ‘Bringing Up Baby’ (1938)
»Efter min mening er dette den sjoveste film nogensinde. Min absolutte yndlingsskuespiller Cary Grant medvirker sammen med min absolutte yndlingsskuespillerinde, Katharine Hepburn (som jeg har opkaldt en af mine døtre efter)«.

6. ‘Aliens’ (1986)
»Det er faktisk den film, som jeg har set flest gange – mere end 60 gange, herunder to gange på fransk. ‘Aliens’ har nådesløs spænding og action. Når alt begynder at gå galt på planeten, kører den nonstop«.

7. ‘Seven’ (1995)
»Det var en af mine mest anspændte filmvisninger. Konflikten i slutningen er den bedste del: Skal han uddele retfærdighed eller ej?«.

8. ‘Pulp Fiction’ (1994)
»Den omdefinerede filmverden i 90’erne. Den nonlineære tidslinje er fantastisk, og det samme er åbnings- og slutscenen set fra forskellige perspektiver«.

9. ‘Eyes Wide Shut’ (1999)
»Hitchcock, Wilder, Stanley Kubrick er rækkefølgen af instruktører, jeg elsker. Jeg var hjemsøgt af denne film i ugevis. Folk er ikke klar over, at det er en julefilm. Der er et juletræ i stort set hver eneste scene. Det er en af de to film, jeg genser hver juleaften. Den og ‘It’s a Wonderful Life’«.

10. ‘Touch of Evil’ (1958)
»Dette er den sidste stor film noir, og jeg husker, hvordan jeg blev blæst væk af det berømte long take-åbningsskud. Den har også en af mine absolutte yndlingsslutninger«.

Læs også: Obama har god smag i sci-fi: Afslører sine yndlingsfilm fra ‘Star Wars’ til ‘The Martian’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af