Sam Mendes lukker film om omdiskuteret lurer – kalder 007 igen?

Sam Mendes lukker film om omdiskuteret lurer – kalder 007 igen?
Foto: Stuart Wilson / Getty Images

Da instruktøren Sam Mendes besluttede at give tjansen som James Bond-instruktør videre, valgte den 51-årige instruktør, at hans ottende spillefilm skulle handle om den virkelige hotelejer Gerald Foos, der brugte årtier af sit arbejdsliv på at spionere på sine gæsters sexliv.

Og selvom manuskriptet næsten var færdigt, og produktionen så småt var sat i sving, fandt både DreamWorks og Mendes alt for sent ud af, at de ikke var de eneste, der ville fortælle historien om Foss. Og nu har de smidt hele projektet ud af kighullet, fortæller Deadline.com.

Dokumentarskaberne Myles Kane og Josh Koury har i en rum tid arbejdet på en dokumentar om den fascinerende lurer og om bogen, der bragte hans hemmelige ud i tagslyset, skrevet af journalistlegenden Gay Talese (‘Frank Sinatra Has a Cold’). Siden bogens udgivelse den 12. juli 2016 har man sat spørgsmålstegn ved Foos’ troværdighed såvel som Taleses moralske overvejelser ved at fortælle historien.

Disse spørgsmålstegn udforsker Kane og Koury, og Sam Mendes fortæller til Deadline.com, at hans spillefilm ikke ville kunne hamle op med den kommende dokumentar.

»De havde været i gang med dokumentaren mindst et år, før bogen udkom, hvilket er en af grundene til, at det er så stærkt et værk. Men helt simpelt var der ingen, der fortalte os om det, hvilket virkelig er frustrerende. Det er svært at tale om dokumentaren uden at afsløre, hvad der er så fantastisk ved den, men den har så mange vidunderlige elementer, der kun kan blive opnået af en dokumentar«.

Dermed er der lukket og slukket for Mendes’ nye projekt. Til gengæld kan vi se frem til, hvad der lyder som en blændende dokumentar, og måske kunne det nye hul i kalenderen få Mendes til at genoverveje tjansen som Bond-instruktør? Hvem ved.

Læs mere: Daniel Craig tilbudt svimlende højt beløb for yderligere to ‘James Bond’-film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af