‘Stranger Things’-danskeren Linnea Berthelsen: »Det er virkelig et drømmeprojekt«

‘Stranger Things’-danskeren Linnea Berthelsen: »Det er virkelig et drømmeprojekt«

Hvordan går man fra små danske kortfilm til årets mest omtalte internationale serie?

Det spørgsmål stillede mange nok, efter det forleden kom frem, at det ubeskrevne danske skuespillerblad Linnea Berthelsen var blevet castet til rollen som Roman i den kommende anden sæson af Netflix’ 80’er-inspirerede megahit ‘Stranger Things’.

Den 23-årige skuespiller, der oprindeligt stammer fra Kalundborg, startede karrieren med små amatørkortfilm, heriblandt hovedrollen i kortfilmen ‘Natskygge’. Derefter fulgte en tur på Skuespillerakademiet i København, der senere udviklede sig til en optagelse på East 15 Acting School i London, hvorfra hun lige har færdiggjort sit første år.

Derfra gik det hurtigt, da Berthelsen gennem sit agentbureau, Panorama Agency, kom i spil til rollen som Roman i det mystiske ‘Stranger Things’-univers. Roman beskrives som en følelsesmæssigt skadet ung kvinde, der led et stort tab som barn, og selvom hun ikke lever i Hawkins, er hun på mystisk vis koblet til de overnaturlige begivenheder på laboratoriet, hvor Eleven blev til den, hun er.

»Castingprocessen gik enormt hurtigt. Panorama Agency introducerede mig for casteren i USA, som så tilbød, at jeg kunne lave en casting«, fortæller hun, da vi fanger hende på en telefon fra Los Angeles.

»Jeg fik tilsendt noget materiale, nogle scener, og så fik jeg tre dage til at give mit bud på, hvordan jeg tolkede rollen. Casteren og Duffer-brødrene (seriens skabere og instruktører, red.) kunne rigtigt godt lide min tolkning og tog mig direkte til screen test«.

Stranger Things 2
‘Stranger Things’

Testen foregik på settet, hvor Berthelsen mødte Duffer-brødrene og Millie Bobby Brown, som spiller Eleven i serien, og som Berthelsen skulle spille overfor.

»De så mig så lave en scene over for Millie, og vi snakkede lidt frem og tilbage omkring rollen, og hvordan jeg lagde vægt på de forskellige karakteraspekter. De fortalte lidt om, hvem de var, og hvordan de arbejdede, og vi connectede bare rigtigt godt hele vejen rundt«.

Berthelsen har fået mundkurv på i forhold til at give flere detaljer om den kommende sæson, men hun beskriver mødet med Millie Bobby Brown i lige så positive vendinger, som fans af seriens populære børneflok nok selv ville gøre.

»Det var fantastisk. Hun er en fantastisk god pige. Hun er 12 år og har simpelthen så meget energi, og hun var så glad for, at vi læste sammen«.

Da Berthelsen satte fødderne på landjorden igen efter en nervepirrende flyvetur, ringede telefonen. Duffer-brødrene ville bare lige sige, at hun havde fået rollen.

Optagelserne til anden sæson af ‘Stranger Things’ starter formentlig til foråret, og det er forståeligt nok ikke uden en vis nervøsitet, at hun ser frem til at blive en vigtig del af universet.

»Selvfølgelig er man nervøs. Det tror jeg også, man skal være. Men uanset hvad er det nogle dygtige mennesker, og det er virkelig et drømmeprojekt for mig«.

Berthelsen kan også ses i den engelske miniserie ‘The Desert’ til næste år.

Anden sæson af ‘Stranger Things’ er sat til premiere til juli, 2017.

Læs også: Ung dansk skuespiller får markant rolle i ‘Stranger Things’ sæson 2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af