Året ifølge Anders Matthesen: »Gulddreng er sgu sjov – håber jeg!«

Året ifølge Anders Matthesen: »Gulddreng er sgu sjov – håber jeg!«
Foto: Daniel Schriver

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for film, musik, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag giver vi ordet til Anders Matthesen, der er aktuel med sit onemanshow ‘Shhh’, som stadig kan fanges i København to gange den 3. december i Falconer Salen.

Hvad overraskede dig mest ved modtagelsen af dit nye show?
»Hmm, jeg var positivt overrasket over, hvor mange mennesker der gav udtryk for, hvor vigtigt de synes, showet er. Og hvor mange der sagde, at showet er det bedste, jeg har lavet. Det var skønt og langt over min forventning.

På den negative konto var jeg ret overrasket over en enkelt anmelder, der mente, at jeg ikke vovede noget. Jeg mener selv, at showets emne i sig selv er er et kæmpe vovestykke, og til sidst i showet satser jeg jo hele butikken og prøver noget, der aldrig er gjort før«.

Hvis du skulle give én film/serie/album/spil videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»En film fra i år er ‘Kubo – den modige samurai’. Fra alle år: Film – ‘The Godfather’. Serie – ‘The Office’. Album – J.J. Cales ‘Troubadour’. Spil – ‘Crash Bandicoot’«.

Hvilket nyt talent imponerede dig i løbet af året?
»Jeg er sgu’ nok for gammel til at gennemskue, hvem af de nye der har talent. Og jeg følger nok for lidt med til at vide, hvem der er nye. Men altså Gulddreng fik mig til at grine i hvert fald. Jeg så et program, hvor han blev interviewet af Remee. Han er sgu’ sjov… håber jeg da«.

Hvilken person håber du, vi hører mindre til i 2017?
»Jeg synes, at alle skal have lov at være her. Hvis der er noget, som jeg ikke bryder mig om, så kan jeg jo bare slukke for fjerneren eller radioen. Selv de mennesker, man intet har til fælles med, udfylder jo også en eller anden rolle, eller de kan være interessante at dyrke«.

Hvilken dag i 2016 var den bedste?
»Min fødselsdag var god. Der fik jeg mit livs bedste burger på ‘Five Guys’ i Florida med hele familien«.

Hvornår var du mest ude og skide i 2016?
»Jeg er altid på toppen af verden. Der er dage med udfordringer, sygdom, ulykker og sådan, men det tager jeg altså med højt humør. Jeg var lidt nervøs dagen før min premiere, men ude at skide… ikke rigtigt«.

Læs også: Anders Matthesen – »Jeg kan godt bruge tre timer af min nattesøvn på at tage til genmæle på Facebook«

Læs også: Alt om året der gik – kåringer, tilbageblik og interviews

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af