Hvad siger de internationale anmeldere til ‘Rogue One: A Star Wars Story’?

Hvad siger de internationale anmeldere til ‘Rogue One: A Star Wars Story’?

‘Rogue One: A Star Wars Story’ får endelig verdenspremiere i dag, og anmeldelserne er tikket ind. Vores kritiker gav fem begejstrede stjerner, men hvad siger de toneangivende internationale anmeldere?

Peter Bradshaw fra The Guardian kvitterer med fire ud af fem stjerner og roser dens nostalgiske brug af de forrige film.

»En del af dens charme kommer fra dens nærmest drømmelignende evne til kontinuerligt at hive genkendelige elementer, omblandet og omkonfigureret, frem«, skriver han og fortsætter senere: »Dette er endnu en virkelig underholdende fantasi med energi og bid fra fanfiktion«.

Mads Mikkelsens Galen Erso beskrives som »ædelt forpint« af Robbie Collin fra The Telegraph, der ligeledes giver filmen fire ud af fem stjerner.

Nogle af de flotteste ord skal findes hos Varietys Peter Debruge: »Mellem episke slag med snesevis af velkendte rumskibe og den ægte spænding ved at høre komponisten Michael Giacchino riffe på John Williams klassiske score, er der ingen tvivl om, at filmen tilhører det kreative univers, som Lucas etablerede«.

The Hollywood Reporters Todd McCarthy er mere afdæmpet i sin entusiasme: »Denne nye tilføjelse til serien, stand-alone eller ej, fortjener en solid middel-til-over-middel vurdering i forhold til den overordnede franchise«.

I samme båd, om end overvejende positiv, befinder Rodrigo Perez fra The Playlist sig. Han skriver: »En fejlbehæftet, men ofte spændende tilføjelse til ‘Star Wars’-universet er Lucasfilms ‘Rogue One: A Star Wars Story’, pletvist eller ej, et stærkt og overbevisende argument for at fortsætte yderligere krøniker uden for den centrale Skywalker-familiesag«.

Som det fremgår, har anmeldelserne været gennemgående venligt stemte. De to eneste, der stikker ud, er Richard Brody fra The New Yorker og A.O. Scott fra The New York Times, der giver filmen de uden sammenligning hårdeste ord med på vejen.

»Den fordummede og upersonlige ‘Rogue One: A Star Wars Story’ (…) er et rent og perfekt produkt, der får sidste års variant ‘Star Wars: The Force Awakens’ til at føles som et eksempel på hands-on humanistisk varme og dramatisk intimitet«, skriver Brody, der mener, at filmen føles kalkuleret og samlebåndsproduceret, mens Scott bakker op:

»Millioner af mennesker vil sidde igennem denne helt igennem middelmådige film (instrueret med grundlæggende kompetence af Gareth Edwards fra et overraskende sjusket manuskript af Chris Weitz og Tony Gilroy) og overbevise sig selv om, at den er gennemført vidunderlig. Det er så meget lettere at adlyde end at modstå«.

Læs også: Anmeldelse af ‘Rogue One: A Star Wars Story’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af