‘Pulp Fiction’-skuespiller Tim Roth fortæller om at være blevet seksuelt misbrugt af sin farfar

‘Pulp Fiction’-skuespiller Tim Roth fortæller om at være blevet seksuelt misbrugt af sin farfar

I 1999 debuterede skuespilleren Tim Roth som instruktør med ‘The War Zone’. Filmen er et fremragende familiedrama om en 15-årig dreng, der opdager, at hans far (Ray Winstone) misbruger hans 18-årige søster seksuelt. En brutal historie om den krig, der kan udspille sig bag hjemmets fire vægge, fortalt med udsøgt sans for antydningens kunst, så chokket bliver desto større, da farens forbrydelser for alvor kommer ud i det åbne.

I dag står ‘The War Zone’ i et noget andet lys end før. Tim Roth har tidligere antydet, at han blev misbrugt i sin egen barndom, men i et nyt interview med The Guardian beretter han i mere direkte vendinger end før om sine traumatiske oplevelser, og hvem gerningsmanden var.

Her fortæller han, at hans egen far, den politisk aktive Ernie Smith, blev misbrugt af sin far som barn. »Han var et misbrugt barn, min far, og det var en forfærdelig barndom, han havde (…)«, siger Tim Roth til The Guardian.

»Han blev misbrugt. Og jeg blev misbrugt. Men jeg blev ikke misbrugt af ham. Jeg blev misbrugt af hans mishandler«, siger han.

»Det var hans far. Han var en fucking voldtægtsforbryder. Men ingen kendte sproget for det. Ingen vidste, hvad man skulle gøre. Det var derfor, jeg lavede ‘The War Zone’«.

Der er således ikke noget at sige til, at Tim Roth fortsat interesserer sig for børns rettigheder. Han arbejder nu på en film om børnevelfærd i 80’ernes New York.

Tim Roth er kendt som en af Englands bedste karakterskuespillere og har medvirket i film som ‘Reservoir Dogs’, ‘Pulp Fiction’, ‘Funny Games’, ‘Selma’, ‘The Hateful Eight’ og – senest i de danske biografer – ‘Chronic’. Han er også med i den kommende genoplivning af ‘Twin Peaks’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af