Traileren til Christopher Nolans kæmpemæssige krigsfilm ‘Dunkirk’ er landet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christopher Nolan har gjort det, de fleste instruktører nok drømmer om: Taget vejen fra eksperimenterende arthouse-film som ‘Following’ og ‘Memento’ til massive Hollywood-produktioner som ‘The Dark Knight’, ‘Inception’ og ‘Interstellar’ uden at give køb på sine ambitioner eller kvalitetskriterier.

19. juli får hans nye, meget ventede ‘Dunkirk’ premiere – Nolans første krigsfilm og en voldsomt ambitiøs én af slagsen. Filmen handler om Slaget ved Dunkerque fra maj til juni i 1940, hvor de allierede styrker iværksætte en massiv tilbagetrækning  efter at have været blevet afskåret fra den franske hovedstyrke af tyskerne. Mange civile skibe hjalp med at redde styrkerne ud, og dermed undgik de allierede alvorlige tab, hvilket bidrog til at vinde krigen i sidste ende.

Med den tilsyneladende mere enkle historie ligner ‘Dunkirk’ en markant afvigelse fra de narrative og filosofiske spidsfindigheder i ‘Inception’ og ‘Interstellar’, og det bliver spændende at se, hvordan Nolan forvalter den episke krigsfilmgenre. Traileren giver indtryk af en stærkt medrivende, visuelt sublim film, som vi efterhånden har vænnet os til fra Nolan. Instruktøren har efter sigende afvist at bruge CGI i filmen og skaffede blandt andet et autentisk destroyer-skib til optagelserne.

På rollelisten ses glimrende britiske skuespillere som Tom Hardy, Cilian Murphy, Mark Rylance og Kenneth Branagh, der får overraskende selskab af Harry Styles, som også dukker op i traileren.

Tør man håbe på en af de bedste krigsfilm nogensinde?

Læs også: Vi kårer årets bedste film – top 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af