Det skal du streame i januar – fra Sherlock Holmes til Slender Man

Her er de mest interessante nye udgivelser på streamingtjenesterne denne måned.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sherlock’ sæson 4

Fjerde sæsons første afsnit af BBC’s hyperpopulære opdatering af Sherlock Holmes’ detektivstreger, har allerede ramt den danske Netflix-flade, hvor fans endelig kan få samlet op på den nervepirrende tredje sæsons afslutning for tre år siden.

Benedict Cumberbatch og Martin Freeman vender naturligvis tilbage som henholdsvis Sherlock Holmes og Dr. John Watson, mens Toby Jones’ (‘Captain America: The First Avenger’) får ‘Sherlock’-debut som den nye skurk.

Vi ved også, at nemesisen Jim Moriarty (Andrew Scott) vender tilbage, og at venskabet mellem detektivgeniet og hans protegé bliver testet. Som altid er der tre afsnit per sæson – de to næste følger de kommende mandage.

Premiere 2. januar på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Beware the Slenderman’

De, der allerede har løbet forskræmt gennem den mørke skov, tvunget til at spare på lommelygtens batterier, imens den ranglede, ansigtsløse Slenderman med lurende tentakler på ryggen har været lige i hælene, ved om nogen, hvor møghamrende uhyggelige ‘Slenderman’-videospillene er.

Hvad de færreste havde forudset, var den bølge af vold og mordforsøg, fænomenet The Slenderman skulle inspirere til i internettets mørke afkroge. Værst var det, da 12-årige Payton Leutner i 2014 blev stukket 19 gange med en kniv af sine to jævnaldrende veninder Anissa Weier og Morgan Geyser. De to gjorde det angiveligt i en bizar hyldest til/frygt for Slenderman, og i HBO-dokumentaren ‘Beware the Slenderman’ følger vi sagen fra start til slut.

Deres forældre prædiker uskyld og manglende forståelse for, at deres børn kunne tro på, at den jakkesætsbærende Slenderman var en virkelig skikkelse. Som traileren til dokumentaren indikerer, er det dog ikke kun de to piger, som har troet på den grusomme fantasifigur.

Premiere 24. januar på HBO Nordic

Premiere 1. januar på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘A Series of Unfortunate Events’

De stakkels Baudelaire-børn har haft det hårdt. Først kradser forældrene af, og derefter overlades de til den pengegriske Grev Olaf (Neil Patrick Harris i tilsyneladende topform), der helst så, at børnene gik samme vej som forældrene.

Det humoristiske bogforlæg ‘Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events’ blev filmatiseret for 12 år siden med Jim Carrey som Grev Olaf, og nu har Netflix forvandlet den charmerende og ret mørke børnebog til serieformatet.

I rollerne findes Patrick Warbuton (‘Ted’) som Lemony Snicket, mens Malina Weissman (‘Difficult People’) og Louis Hynes (‘Barbarians Rising’) spiller Violet og Klaus Baudelaire. Serien er skabt af Mark Hudis, der også var medforfatter på ‘True Blood’ og ‘That ’70s Show’ – en blanding, der ikke er helt skæv i forhold til at ramme bøgernes både dystre og humoristiske tone.

Premiere 13. januar på Netflix

six

‘Six’

Efter succesen med ‘Vikings’ har HBO opsamlet endnu en original dramaserie fra History Channel – dog med et markant anderledes udgangspunkt. ‘Six’ er et militærdrama, som består af otte episoder og er skrevet af den Oscar-nominerede Vietnam-veteran William Broyles (‘Jarhead’, ‘Cast Away’, ‘Apollo 13’) og hans søn David, der ligeledes er militærveteran.

Vi følger Navy SEAL Team Six, der i 2014 er på mission i Afghanistan for at eliminere en etableret Taleban-leder. Da holdet finder ud af, at en amerikansk statsborger samarbejder med terroristerne, ændrer missionen dog pludselig karakter.

Rollerne besættes af relativt ukendte navn som Barry Sloane (‘Longmire’), Kyle Schmid (‘A History of Violence’) og Juan Pablo Raba (‘The 33’).

Premiere 19. januar på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Lobster’

Græske Yorgos Lanthimos’ (‘Dogtooth’) absurde high-concept film er nu tilgængelig på streaming, hvis man skulle have misset den i biograferne.

I en dystopisk fremtid checker David (Colin Farrell) ind på et singlehotel, hvor man skal finde en livspartner inden for 45 dage, hvis man ikke skal blive forvandlet til et dyr efter eget valg og bortvist til skoven. Det er en knivskarp satire over det moderne syn på kærlighed, pakket med makabre påfund og lattervækkende replikker. Det er ikke uden grund, at ‘The Lobster’ kravlede op på en fjerdeplads på vores liste over årets bedste film i 2016.

Udover Colin Farrell findes også Rachel Weisz (‘Youth’), Léa Seydoux (‘Adéles liv’) og Ben Whishaw (‘Skyfall’) på Lanthimos første amerikanske rolleliste.

Kan ses på Blockbuster

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Path’ sæson 2

Der var lidt blandede meninger om ‘The Path’, da første sæson landede i starten af sidste år. Mange blev dog fanget af Aaron Pauls stærke portræt af den desperate Eddie, der er fanget i en kult, som han ikke længere tror på.

Kulten, The Meyerist Movement, ledes af den karismatiske leder Cal Roberts (Hugh Dancy fra ‘Hannibal’), der prædiker tunge, familiebårne værdier for sit loyale følge. Eddie kæmpede i første sæson for ikke at miste sin kone (Michelle Monaghan) og børn, der stadig var tro tilhængere af meyerismen, og i anden sæson følger vi hans liv, efter han er flygtet fra kulten og familien.

Premiere 26. januar på HBO Nordic

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Modern Family’ sæson 7

Den Emmy-vindende komedieserie vender tilbage med endnu flere samfundsrelevante indblik ind i den moderne amerikanske familie, selvfølgelig fortalt gennem det vanlige ensemble bestående af Jay Pritchett (‘Ed O’Neill), Claire og Phil Dunphy (Julie Bowen og Ty Burrell) og alle de andre kendte ansigter.

Selvom ‘Modern Family’ er nået til et punkt, hvor karaktererne og det overordnede plot ikke udvikler sig forfærdeligt meget, vil fans utvivlsomt stadig finde en masse at komme efter, når den nye sæson samler trådene op fra den forrige.

Læs også: De 20 mest ventede serier i 2017

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af