Lyt til Soundvenue Filmcast: ’Manchester by the Sea’, ’Moonlight’, bedste/værste siden sidst, anmeldernes magt

Lyt til Soundvenue Filmcast: ’Manchester by the Sea’, ’Moonlight’, bedste/værste siden sidst, anmeldernes magt

De fleste spår, at årets Oscar-kapløb står mellem ’Manchester by the Sea’, ’Moonlight’ og ’La La Land’, og to af filmene er på dagsordenen i årets første Soundvenue Filmcast.

I ’Manchester by the Sea’ vender Casey Affleck tilbage til sin hjemby, da hans bror dør, og her konfronteres han både med en traumatisk fortid og en rapkæftet 16-årig nevø. Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Lise Ulrich diskuterer, hvorfor det er langt mindre klichéfyldt, end det lyder – og hvordan særligt én replik blæste dem alle omkuld.

Større uenighed er der om ’Moonlight’, som fortæller tre kapitler i en homoseksuel, sort mands liv. Filmen toppede mange amerikanske kritikeres årslister i 2016, men er den så god, som rygtet siger – og er den en direkte kommentar til Richard Linklaters ’Boyhood’?

Før alt dette starter panelet dog med en runde om de bedste og værste film og serier, de har set siden sidst, senere quizzer de i et topaktuelt filmemne, og til sidst står den på passionerede taler til nationen, hvor diskussionen om anmeldernes rolle i forlængelse af Ole Bornedals ’Dræberne fra Nibe’ blandt andet er i spil.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af