Matthew McConaughey roser Nikolaj Arcel – forklarer fravalg af ‘Guardians of the Galaxy’

Matthew McConaughey roser Nikolaj Arcel – forklarer fravalg af ‘Guardians of the Galaxy’
Foto: Vivien Killilea / Getty Images

Til sommer er Matthew McConaughey aktuel i Stephen King-filmatiseringen ‘The Dark Tower’ instrueret af danske Nikolaj Arcel.

Det er første gang, McConaughey optræder i en potentiel franchise-film, selvom mulighederne ikke har manglet. Faktisk valgte McConaughey meget bevidst rollen som The Man in Black i ‘The Dark Tower’ over en anden markant rolle i en etableret, succesrig franchise, opfølgeren til Marvels ‘Guardians of the Galaxy’.

I et interview med Playboy forklarer skuespilleren nu, hvorfor han foretrak det usikre kort ‘The Dark Tower’ frem for den sikre succes.

»Jeg kan godt lide ‘Guardians of the Galaxy’, men det, jeg så, var ‘den er succesrig, og nu har vi plads til en kulørt rolle til endnu en skuespiller med et stort navn’«, siger Matthew McConaughey. »Jeg ville føle mig som en tilføjelse«.

At Oscar-vinderen var anderledes begejstret for filmatiseringen af Stephen Kings magnum opus, skyldes blandt andet den danske instruktør, der tidligere har slået sit navn fast med film som ‘Kongekabale’ og ‘En kongelig affære’.

Nikolaj Arcel har selv været med til at skrive manuskriptet til sin amerikanske debut, blandt andre sammen med en anden dansker, Anders Thomas Jensen.

»’The Dark Tower’-manuskriptet var godt skrevet, jeg kan godt lide instruktøren og hans take på det, og jeg kan selv være skaberen, forfatteren af The Man in Black – a.k.a. Djævelen – i min version af den her Stephen King-bog«.

‘The Dark Tower’ handler om gunslingeren Roland Deschain (Idris Elba), der har dedikeret sit liv til at finde Det Mørke Tårn, før det onde kommer ham i forkøbet.

Filmen får dansk premiere 27. juli.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af