Meryl Streep holdt en fænomenal anti-Trump-tale under Golden Globes – med skælvende stemme

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Meryl Streep blev hædret med en Cecil B. De Mille Award for sin storslåede karriere under nattens Golden Globe, og dronningen af Hollywood benyttede lejligheden til at holde aftenens mest mindeværdige tale med et elegant og nærmest statsmandsagtigt udfald mod landets kommende præsident Donald Trump.

Golden Globe-priserne uddeles af The Hollywood Foreign Press Association (en forening af cirka 100 ikke-amerikanske filmjournalister bosiddende i USA), og Streep indledte med at påpege, hvordan foreningen tilhører nogle af de mest udskældte segmenter i USA: Hollywood. Udlændinge. Presse. Værre bliver det næsten ikke.

Streep fremhævede derefter den spraglede baggrund, der kendetegner de skuespillere, som var i fokus under prisuddelingen for deres opsigtsvækkende præstation – blot for at understrege, hvordan årets største præstation var en helt anden og langt mere negativ.

Uden at nævne Trump med et ord rasede Streep roligt og med sygdomsramt stemme mod de værdier, Trump inkarnerer, og med skælvende stemme sluttede hun af på et citat fra hendes ven, »Princess Leia«, altså nyligt afdøde Carrie Fisher: »Take your broken heart, make it into art«.

En sjældent stærk tale, som kun understreger Streeps position som Dronningen af Hollywood.

Læs også: Se hele Golden Globes-vinderlisten

Læs også: Susanne Bier-serie overrasker alt og alle ved Golden Globes – bliver den mest vindende tv-serie

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af