Jack Nicholson gør uventet comeback – skal spille Toni Erdmann

Jack Nicholson gør uventet comeback – skal spille Toni Erdmann
Foto: Junko Kimura/Getty Images

Har vi virkelig brug for en amerikansk version af ‘Toni Erdmann’, Maren Ades små tre timer lange dramakomedie, der er blevet hyldet af anmelderne, er blevet et imponerende publikumshit herhjemme med over 100.000 solgte billetter og er en af favoritterne til at vinde en Oscar for bedste ikke-amerikanske film senere på måneden?

Har vi virkelig brug for at se engelsksprogede pendanter til Peter Simonischek og Sandra Hüllers fantastiske præstationer som den fjollede far Winfried og hans karrierefokuserede, glædesløse datter Ines, som han prøver at sparke liv i med dårlige practical jokes?

Svaret må egentlig være nej. Men når nu det skal være – og det skal det jo altid, når vi har med Hollywoods forhold til europæiske eller asiatiske filmhits at gøre – så er det spændende nyt, at ingen ringere end Jack Nicholson indtager rollen som Winfried og hans alter ego, Toni Erdmann.

Nicholson har ikke været med i en film siden ‘How Do You Know’ fra 2010, og rygterne om hans pension har floreret ivrigt. Han arbejdede med Theodore Melfi på komedien ‘St. Vincent’ for et par år siden, men endte med at anbefale Bill Murray til hovedrollen.

Men remaket af ‘Toni Erdmann’ har åbenbart været filmen, der har kunnet trække skuespillerlegenden tilbage til savsmulden. Og det er da også gode folk, der står bag. Betryggende er det, at Maren Ade selv står som producer på projektet sammen med Adam McKay (‘Anchorman’, ‘The Big Short’) og Will Ferrell.

Der er endnu ingen manuskriptforfatter eller instruktør, men til gengæld mener Variety at vide, at Kristen Wiig er i kikkerten til at spille Ines. Ikke en dårlig casting.

Læs også: Anmeldelse af ‘Toni Erdmann’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af