‘I krig og kærlighed’ bliver den første danske film om Første Verdenskrig

‘I krig og kærlighed’ bliver den første danske film om Første Verdenskrig
Roni Ezras '9. april' handlede om tyskernes indtog i Danmark under Anden Verdenskrig. Nu bliver Første Verdenskrig taget under kærlig behandling.

De seneste år har vi fået en hel række film om Anden Verdenskrig, fra ‘9. april’ til ‘Fuglene over sundet’ og ‘Flammen & Citronen’. Men nu får Danmark sin første film om Første Verdenskrig nogensinde, et episk drama om at vælge mellem krigen og kærligheden sat i det tidligere tyske Sønderborg.

Filmen er inspireret af Karsten Skovs roman ’Knacker’ og handler om den unge soldat Esben, der efter at have været i krig for tyskerne vender tilbage til sin kone Kristine og deres lille søn. Men omstændighederne har ændret sig efter krigen, da officeren Gebhardt har fået et tæt forhold til Kristine. Da han sender Esben til fronten igen, skjuler han sig på loftet og kan derfra passivt se til, mens hans kone kommer tættere og tættere på en anden mand.

Det er den anerkendte reklameinstruktør Kasper Torsting, der skal instruere ‘I krig og kærlighed’. Torsting var idemanden bag dokumentaren ’Armadillo’ og har netop færdiggjort sin første tv-serie, ’Ø’ for franske Canal+. Filmens producent er Ronnie Fridthjof, der står bag alt fra netop ‘Armadillo’ til ‘Alle for én’-filmene.

Der er endnu ingen skuespillere offentliggjort, men ifølge en pressemeddelelse er der både store danske og internationale navne i spil. ’I krig og kærlighed’, der er en dansk-tysk co-produktion, får premiere 11. november 2018 som markering for 100 års-dagen for Første Verdenskrigs afslutning.

Læs også: ’Arvingerne’ sæson 3 afsnit 8: Næstsidste kapitel var næsten for gemytligt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af