Netflix-serie kritiseres for racisme mod hvide – instruktøren tager til genmæle

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I 2014 fik Justin Simiens film ’Dear White People’ premiere til stor ros og megen omtale – vi uddelte for eksempel fire stjerner.

Nu laver han plottet om til en Netflix-serie, der under samme titel udstiller racespændingerne på det fiktive eliteuniversitet Winchester University. Både filmen og serien er inspireret af en autentisk episode fra USA, hvor rige hvide studerende holdte udklædningsfester med blackface som tema, hvilket mange naturligvis fandt anstødeligt.

I sidste uge offentliggjorde Netflix en teaser for serien (se den ovenfor) der har gjort de sociale medier rødglødende med anklager om racisme mod hvide.

Under Netflix’ video på Youtube finder man kommentarer som: »Dude, hvis dit had mod hvide mennesker er grundet i deres forfædre, er du også racistisk« og »hvorfor promoverer Netlix racistisk had?«. Flere brugere har sågar lukket deres Netflix-konto.

Nu har Justin Simien selv set sig nødsaget til at svare på kritikken, og han har overvejet problematikken grundigt, inklusive filmen og seriens titel. Hans intention var ikke at skabe et negativt billede af hvide mennesker, men at sætte fokus på, hvordan raceproblematikken stadig lever i dag, og hvordan vi kan behandle alle lige, forklarer han.

»Det slog mig, at ved at navngive filmen ’Dear White People’ kunne jeg blive en del af den spirende meme-kultur, og jeg ville lave en meta-kommentar på de kontroverser, der netop er i filmen«, siger han til Indiewire.

Man kan læse hele hans kommentar til den negative modtagelse her.

Læs også: Så, er Oscar ikke en forsamling racistiske røvhuller længere?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af