’Moonlight’-instruktør Barry Jenkins har fundet sit næste projekt

’Moonlight’-instruktør Barry Jenkins har fundet sit næste projekt
Barry Jenkins under Oscar-showet. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

’Moonlight’ blev rost til skyerne, vandt utallige priser og skrev endda Oscar-historie. Men nu har instruktøren bag, Barry Jenkins, kastet sig over serieformatet. Han skal for Amazon skrive og instruere serien ’Underground Railroad’, som er baseret på Colson Whiteheads bestsellerroman ’The Underground Railroad’.

»Siden ’The Intuitionist’ har Colsons forfatterskab altid trodset reglerne, og ’The Underground Railroad’ er ingen undtagelse«, udtaler Jenkins til Variety. »Det er et banebrydende værk, der yder respekt for vores nations historie, mens han bruger formen til at udforske den på en hård og original måde. At bevare det glemte og storheden i en historie som denne kræver mod og en innovativ tankegang«.

Bogen handler om den unge Coras desperate rejse mod frihed. Hun arbejder på en plantage i Georgia, men flygter fra de krigsramte sydstater for at finde lykken. Hun har hørt om de underjordiske jernbaner og veje, men hun havde aldrig forestillet sig, at det var en rigtig jernbane. Gennem romanen følger man hende på rejsen under jorden i et virvar af tunneller og veje.

Jenkins har allerede fået lidt erfaring med serieformatet, da han har instrueret en episode af Netlix’ kommende serie ’Dear White People’. Det skal blive interessant at se, hvad han kan tilføje slavetematikken, som er blevet skildret i rig udstrækning de senere år med film som ’12 Years a Slave’ og ‘The Birth of a Nation’ samt serierne ‘Underground’ og ‘Roots’.

Læs også: Anmeldelse af ‘Moonlight’ – en af årets helt store biografoplevelser

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af