Rusland overvejer nationalt boycot af ‘Skønheden og Udyret’ over homoseksuel karakter

Rusland overvejer nationalt boycot af ‘Skønheden og Udyret’ over homoseksuel karakter

Når den stort opsatte liveaction-udgave af eventyret ‘Skønheden og Udyret’ indtager de europæiske biografer om få uger, bliver det første gang nogensinde, at en åbenlyst homoseksuel karakter indfinder sig i Disney-universet i form af LeFou, levemanden Gastons hjælper og beundrer. Noget, vi tager hatten af for på hjemlige breddegrader, men som nu har bragt filmen i modvind andre steder i verden.

Indiewire fortæller, at Rusland overvejer at forbyde visninger af Disney-filmen i landets biografer, da den overtræder russisk lov ved at udføre ‘homoseksuel propaganda’ over for mindreårige seere. Kulturminister Vladimir Medinsky er i første omgang blevet bedt om at gennemse filmen for ‘upassende’ scener. Reaktionen følger i kølvandet på et nyt interview med filmens instruktør Bill Condon, hvori han fortæller, at en af filmens afsluttende scener, hvor LeFou (spillet af Josh Gad) indser sine romantiske følelser for Gaston, skulle udløse et »nice, exclusively gay moment«.

Også på den anden side af Atlanten møder ‘Skønheden og Udyret’ modstand. Torsdag annoncerede en biograf i byen Henagar i den amerikanske (og stærkt troende) stat Alabama, at den boycotter filmen som konsekvens af Condons afsløringer.

‘Skønheden og Udyret’ får dansk premiere den 16. marts.

Læs også: Se Emma Watson som Belle i første trailer til ‘Skønheden og Udyret’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af