Jude Law spiller ung Dumbledore i ’Fantastic Beasts’-fortsættelse

Jude Law spiller ung Dumbledore i ’Fantastic Beasts’-fortsættelse

Spoiler: Læs ikke artiklen, hvis du ikke har set ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’.

’Fantastic Beasts’-franchisen har fundet sin Dumbledore. Og han ligner umiskendeligt Jude Law.

Den britiske skuespiller træder i Michael Gambon og Richard Harris’ fodspor som ’Harry Potter’-universets ypperligste troldmand, og skal dermed spille overfor blandt andre Eddie Redmaynes dyrevenlige Newt Scamander og Johnny Depps platinblonde skurk Gellert Grindelwald.

Sidstnævnte arbejdede Jude Law ligeledes sammen med i Terry Gilliams visuelt sprudlende eventyrfilm ‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’ fra 2009, hvor Jude Law, Johnny Depp og Colin Farrell alle trådte til for at spille forskellige versioner af Heath Ledgers hovedrolle, da denne som bekendt døde inden filmoptagelserne var færdige.

I et spøjst twist spillede Colin Farrell desuden skurkerollen i den første ‘Fantastic Beasts’-film sidste år, hvor det slutteligt viste sig, at hans karakter Graves i virkeligheden var Grindelwald aka. Johnny Depp i forklædning. Filmeventyrenes krøllede veje er forunderlige.

‘Fantastic Beasts’-castingen af Jude Law – en af sin generations mest enigmatiske talenter – følger den stolte ’Harry Potter’-tradition, hvori Englands film og teaterkoryfæer med stor succes og respekt for forlægget har gestaltet J.K. Rowlings elskede litterære karakterer. Deriblandt Ralph Fiennes, Emma Thompson, Maggie Smith og naturligvis højt savnede Alan Rickman.

Herhjemme har vi senest kunne se Jude Law i Paolo Sorrentino-serien ’The Young Pope’, men kan altså nu glæde os til, at gavtyvesmilet smider pavekjolen og giver os indblik i den notorisk hemmelighedsfulde Dumbledores fortid.

Den næste ’Fantastic Beasts’-film i rækken – ud af i alt fem – får dansk premiere i november 2018, endnu engang med instruktør David Yates ved roret.

Læs også: ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ får Johnny Depp med om bord

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af