‘Skam’-traileren spillet baglæns giver de stærkeste clues til sæson 4

‘Skam’-traileren spillet baglæns giver de stærkeste clues til sæson 4

Det var ikke til at tage fejl af symbolikken i traileren til ‘Skam’ sæson 3: Et omklædningsrum fyldt med letpåklædte, svedige, unge gutter og en Isak, der endte overdængt med den ene drengs mælk. Men traileren til sæson 4 kræver en del mere afkodning. Mest af alt fordi, den foregår baglæns.

En af internettets hverdags-helte har dog gjort os allesammen den tjeneste at vende traileren om.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For det første bliver det på billedsiden tydeligere, at det er Iman Meskinis geniale portrættering af Sana, der sætter gang i kædereaktionen, der fører til Evens blodtud. I denne version af traileren er der meget mere vægt i slutbilledet, hvor blodet drypper ud på dansegulvet. Og det varsler jo umiddelbart ikke særligt godt.

Men det største clue er dog, at nummeret der spiller under traileren er Nina Simones ‘Don’t Let Me be Misunderstood’ fra 1954. Her er det dog i Yusufs (tidligere kendt som Cat Stevens) version fra 2006.

Han synger:

People, do you understand me now.
Sometimes I feel a little mad
Don’t you know no one alive can always be an angel
When things go wrong, I seem a little sad
But I’m just a soul, whose intentions are good
Oh lord, please don’t let me be misunderstood

Det relaterer sig jo meget tydeligt til Sanas handlinger i traileren. Men det forklarer dog ikke, at det var med de bedste intentioner, at hun spænder ben for Noora. Til gengæld hinter selve sangvalget mod en indre konflikt eller splittelse mellem at gøre det rigtige kontra at se alting gå op i flammer. Selvom hun på overfladen er den fattede, fremsynede overskuds-pige, bliver Sana påvirket fra mange sider, hvilket vi kun har set antydet i tidligere sæsoner. Russebuss-pigerne på den ene side og hijab-politiet på den anden. En pose weed på den ene side og en top of the class Nissen-elev på den anden. Kærligheds-ekspert på den ene side og kærlighedsløs på den anden. Det vil formentlig blive undersøgt i dybden i sæson 4.

De religiøse undertoner understreges yderligere af, at det netop er den konverterede muslim Yusufs version og ikke originalversionen af ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, de har valgt at bruge i traileren.

Læs også: Sana bliver hovedperson i ‘Skam’ sæson 4 – se den fantastiske teaser!

Læs også: ‘Skam’-moderen Julie Andem takker fans og hinter til, hvorfor de stopper efter sæson 4

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af